Sau ceva ce v-a impresionat, scandalizat, socat, emotionat intr-un film si de ce.
Dupa ce vad un film imi place sa ma gindesc la ce mi-a placut cel mai mult din film, a avut sau nu un moment care mi-a placut in mod deosebit?
Sa scriem aici citeva cuvinte legate de o scena sau idee dintr-un film vizionat mai recent sau poate cu mult timp in urma, dar care ne-a ramas in memorie ca ceva reprezentativ. Poate fi o scena sau melodie sau felul in care era imbracat un personaj, dar cel mai important mi se pare sa spunem de ce am fost impresionati si nu doar sa insiram niste intimplari.
Putem incepe cu filmele care au cistigat Oscaruri sau ce alte filme vreti voi. Mi-ar place(a) sa se scrie despre filme dintr-o plaja cit mai mare in timp, ma tenteaza din ce in ce mai mult filmele facute cu 60-70 de ani in urma si poate sa incercam sa ne pastram in zona cinematografului ca arta si sa nu ne axam pe filme de blockbuster, eu chiar as vrea sa invat cite ceva
Daca exista un topic asemanator nu pot decit sa rog moderatorii sa mute vorbaria mea acolo.
Incep eu
Sunrise – A song of two humans 1927
Filmul e o succesiune de moment cheie, dar ce mi-a placut in mod deosebit si mi-a ramas in minte e dansul celor 2 soti. In primul rind dansul e incununarea unei victorii pentru fiecare din cele 2 personaje – a sotului, care si-a aratat preocuparile copilaresti in mai multe rinduri si a culminat cu prinderea piglet-ului (of, suna mai bine decit in romana) scapat de sub control dar si a sotiei care jinduia la ringul de dans inainte de a ajunge in centrul atentiei si a profitat de conjunctura ca sa-si satisfaca dorinta. In al doilea rind mi se pare ca e nucleul filmului, baza pe care se poate desfasura povestea, exemplificarea in detaliu a legaturii dintre cei doi, care nu poate fi distrusa. In plus scena oscileaza intre sublimul relatiei celor doi si absurdul relatiei de conjunctura dintre alte 2 personaje: femeia careia ii cad pe rind bretelele rochiei si barbatul preocupat sa-i acopere umerii pentru ca in final sa-i dezgoleasca pe amindoi si sa primeasca palma nerecunostintei

. Mi-a placut dansul in dans al camerei/camerelor care sarea(u) cind la un cuplu cind la celalalt dind o nota copilareasca si hazlie scenei, asa cum de altfel sint prezentate pe parcursul filmului si cele doua personaje principale.