am dat 50 lei sa il vad la imax
singurul lucru 3d imax care l-am vazut a fost trailerul de la Tron, care m-a uimit si am sa ma duc sa il vad cand se lanseaza si genericul Disney, in rest filmul a fost 2d.
Nu inteleg de ce unii spun ca nu stiu sa apreciez astfel de filme... ce inseamna "astfel de filme"?! Filme proaste , sau cum? Tim Burton cred ca a fost un simplu slujbas la acest proiect. Mi-e greu sa cred ca este acelasi om care a facut Batman Return. Poate "astfel de filme" inseamna filme care incearca sa il copieze pe David Lynch si nu reusesc... sau ce?
Eu cred ca de vina a fost scenariul, scris de o tipa de la disney care nu a scris niciodata un scenariu de lung metraj. Cica ar fi scris parti din Mulan... si parti din Lion King. Asta e primul ei scenariu solo - BIG mistake... au investit 230 de milioane de dolari intr-o bataie de joc la adresa autorului cartii Alice in Tara Minunilor. Ca sa nu mai zic ca Alice e ditamai galiganca. Era o fetita cu tatal ei langa mine.
"Tati, unde e Alice?"
"Asta e Alice?"
"Asta?! De ce?"
"A crescut... "
Parea foarte dezamagita.
Macar daca a ales o Alice adulta de ce nu a mers mai departe? Alice isi gaseste perechea ... un print ceva... Credeam ca o sa fie printul ala cu plasturele pe ochii dar era prea lungan... apoi ma gandeam ca poate e palarierul... dar Johnny Depp era totusi cam batran. La sfarsit am aflat ca Alice nu are nevoie de nimeni. Se face femeie de afaceri in China?! Adica morala acestui film pentru fetite de 7 ani este ca nu o sa se marite ci o sa se faca femei de afaceri?! Ok, grozav mesaj pentru tanara generatie.
Depp nu a fost decat un alt angajat. Nu a putut sa faca nimic. Juca singur, in fata unui ecran verde de cele mai multe ori, iar decupajul era atat de strict din cauza efectelor speciale incat nu a putut nici macar sa se miste 2 cm mai la dreapta sau mai la stanga.
In plus, acest film contrazice cartea. In carte taramul minunilor este condus de regina rosie si garzile ei sunt niste carti de joc.
Acest univers este in echilibru pana la venirea lui Alice care disturba echilibrul. Totusi, la sfarsit, Alice pleaca din acest taram iar echilibrul este restabilit. Regina este in continuare regina, cartile de joc sunt garzile ei.
In film, universul minunilor este condus de regina rosie. Garzile ei sunt niste jumatate roboti, jumatate carti de joc. De fapt, nu sunt nici carti de joc, nici roboti sau ostasi in armuri, sunt un compromis jalnic. Apoi Alice vine si deranjeaza acest echilibru killarind un mare dragon, care nu era in carte, se pare ca era in ALTA carte, de cealalta parte a oglinzii..., si stabileste o noua ordine : cartile de joc sunt inlaturate, si in locul reginei rosii este pusa o regina alba, care nu stiu de unde a aparut si oricum juca infect.
Astfel, odata cu venirea lui Alice pe taramul minunilor, se produce un haos, o catastrofa si tot taramul este preschimbat definitiv, si va ramane asa si dupa plecarea lui Alice din acest taram de basm. Ceea ce e un sacrilegiu.
Adica acesti smecheri care au facut filmul vor sa reinventeze Taramul Minunilor. Nu mai este nici un ou pe zid, nu mai sunt carti de joc, nu mai este regina rosie. Singurul lucru care ramane este titlul Alice in tara minunilor.
Asa pot sa iau si eu Scrisoarea pierduta si sa schimb toata piesa. Catavencu este ales deputat, se duce la Bucuresti, o seduce si pe Zoe, Trahanache se sinucide si ii pun titlul "Scrisoarea pierduta".
Pai e frumos, sau e bataie de joc in cel mai cras mod cu putinta.
Disney don't suck. Cei care "suck" sunt smecherii care au ajuns directori la Disney si isi bat joc de acel gigant al animatiei.
|