Originally Posted by paul1ca:
Cand aveam in jur de 8 ani,baietii mai mari din cartier mi-au dat sa trag un fum de tigare(de atunci nu am mai pus gura pe tigara),iar dupa ce am tras acestia m-au amenintat ca or sa ma spuna mamei,si eram speriat de moarte sa nu iau o bataie zdravana sau altceva.Iar zi de zi ma santajau sa aduc mingea(eram singuru copil din cartier cu minge) sa jucam fotbal,ma trimiteau sa le iau tigari,sa le aduc apa si ma simteam foarte neajutorat.Intr-o zi,mi-au spus ca au fost la mine acasa si i-au spus mamei mele ca am fumat,eram total panicat.Am fugit imediat acasa,si cand am ajuns mama nu aflase nimic,eram usurat dar si nervos.Si mi-am luat inima in dinti,si i-am spus mamei exact tot ce s-a intamplat.Aceasta m-a iertat,si i-a certat foarte rau pe baietii ei.Punctul culminant a fost dupa ce am spus adevarul am avut o stare de usurare,si ma bucuram ca nu am fost certat sau pedepsit.Ma simsteam ca mi-am reluat viata inainte de primul fum de tigara.
|
Nu imi este foarte clar ce vrei sa zici cu "aceasta m-a iertat si i-a certat foarte rau pe baietii ei". Care baietii ei? Cei care te-au santajat pe tine?
Apoi, confirma-mi sau infirma-mi daca mama ta era schimbatoare din fire. Pt ca tie ti-a fost foarte teama atunci ca ea sa afle adevarul, deci probabil ca te pedepsise sau articulase in trecut iar pe de alta parte, spre uimirea ta, ea te iarta cu mare usurinta cand afla ce ai facut.
Pari sa ai (atunci, in trecut) singuratatea/tristetea primului nascut intr-o familie cu mai multi copii sau singuratatea copilului unic la parinti, care insa creste cu niste parinti aflati in conflict, atmosfera tensionata. Astept sa-mi zici tu cum e, daca vrei.
Altfel, cred ca de-a lungul timpului ai devenit un tip/barbat foarte bataios (eu scrisesem asta de azi dimineata si acum, modul in care te-ai rastit la Pitbull o confirma) tocmai pt ca in copilarie ceilalti se purtau urat - te santajau, manipulau, iti cereau lucruri. Probabil ca la fel, nu legi usor prietenii iar asta este (daca asa este) din cauza tipului de relatii pe care le-ai avut cand erai mic. Anyway, zic eu multe dar riscurile sunt enorme sa gresesc, o alta amintire m-ar fi ajutat mult.
Am o intrebare: cand te gandesti la amintirea asta care sentiment se evidentiaza mai mult: stresul cauzat de prietenii de joaca sau sentimentul de eliberare de dupa marturisire?