View Single Post
Old 12 Mar 2010, 09:32   #107
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Originally Posted by illotempore2002:
Este interesant ca in toate cele 3 amintiri interactiunea cu "societatea" (colegii de gradinita, bunica, scoala) tinde sa fie una de opozitie spre agresivitate: pe copilul de la gradinita te bucuri ca l-ai umilit si esti "deasupra lui", ca l-ai invins, pe bunica ai o satisfactie teribila ca o chinui iar fata de invatatoare esti indiferenta.
In legatura cu colegul de gradinita, m-am bucurat mai mult ca l-am demascat, ca am eliberat colegii de un stres, desi, cu siguranta, pentru el a fost o umilinta.
Singura persoana cu care ai un atasament e prietena ta din copilarie, cu care ai fost si colega in clasa intai, insa ea nu ocupa deloc un rol in vreuna din amintiri.
N-as spune ca a fost un atasament deosebit, era doar singura mea cunostinta din clasa. In scoala primara am avut alta prietena, iar in gimnaziu alta. Niciuna dintre cele trei nu mi-a fost si colega de liceu, dar am ramas mai apropiata de prietena din gimnaziu. Asta oarecum confirma partial ce ai spus in legatura cu prieteniile. Sociabila sunt, leg prietenii, dar nu prietenii profunde. O posibila cauza ar fi egoismul, sunt cam egoista.
S-ar zice ca tendinta e de a intra in competitie sau chiar conflict cu oamenii din jur iar in cazul in care acestia iti plac, sa nu te aproprii preamult ci sa pastrezi distanta(de invatatoare practic ti-a placut, iti placea cum ii statea in negru insa ti-ai propus sa nu iti placa prea tare de la inceput si ti-ai indus o indiferenta - erau oamenii o amenintare pt tine atunci?)
Oamenii nu erau o amenintare, din contra, eram un copil iubit, care se bucura de multa atentie, atat in familie, cat si in afara ei.
In continuare cred ca in prezent ai acelasi tip de interactiuni cu oamenii, inclusiv la serviciu.ti place jobul tau, in principiu dar tind sa cred ca reusesti sa creezi sau sa mentii anumite tensiuni (create de alti) si ca in general nu iti faci prea usor prieteni.
Uneori sunt foarte irascibila, iar aceasta irascibilitate s-a accentuat in ultimii, poate datorita faptului ca sunt foarte solicitata la locul de munca, desi, ai dreptate, imi place foarte mult ceea ce fac. Ma irita teribil cand cineva se amesteca in treburile mele. De exemplu, la serviciu am un oarecare statut special, am o oarecare independenta pe care functia o impune, in sensul ca sunt singura din firma care nu este subordonata directorului de sucursala, facand parte dintr-o directie centrala. Uneori, directorul are tendinte sa preia controlul, dar nu-i merge cu mine si am ajuns la oarece tensiuni.
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif