View Single Post
Old 10 Mar 2010, 19:35   #20
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Cool

Una dintre întâlnirea mele perfecte (=100% utopice) ar suna cam aşa:

Mi-am făcut în sfârşit timp să vizitez Crama Murfatlar. Nu ştiu ce mă va entuziasma şi totodată captiva mai mult: să fie vinurile pe care urmază să le degust? sau poveştile la care am să fac tot posibilul să-mi oblig interlocutorii? Tocmai trăiesc presentimentul fericirii. Suntem încă în turul cramei, curioasă, ca de obicei, asta şi unde mi-am propus să scriu despre licoarea asta magică, mă depărtez de grup şi încep a sui scara sprijinită de-o budană, pentru că e musai să trăiesc şi sentimentul de-a fi şi fizic deasupra vinului. Continuu să urc, total fascinată de mirosul de vin, la un moment dat scara alunecă sub greutatea mea, între noi fie spus deloc neglijabilă. Plutesc. Plutesc , şi tot plutesc ca o amintire, după care urmează întunericul.

Peste o oră. O voce de bărbat îmi zgârie liniştea, ce de dinaintea revenirii la conştienţă, vorbeşte-n spaniolă. Nu văd nimic, e întuneric beznă, cred că am murit. Numai vocea aceea continuă să mă întrebe dacă mă doare ceva, zgâlţâindu-mă uşor de umărul stâng. Tipul mroase puternic a lavandă; aerul a pivniţă. Nu ştiu cine, unde şi de ce sunt. N-aş putea spune că e un sentiment neplăcut.

După 10 minute. Bărbatul mă scoate afară din încăpere, la lumină. Acolo aflu că tocmai se toarnă un film, şi că unul dintre actori mi-a auzit gemetele. E tocmai Ricardo Darin, unul dintre actorii mei preferaţi, dar cum io sunt amnezică nici că asta contează. Sunt plină de praf, mă dor coastele, nu ştiu care e rostul meu pe lume, însă simt că-mi pot inventa unul, acum, pe loc. No, cel de azi e să mă oglindesc cât mai mult în privirea albastră a bărbatului străin, mirosind plăcut a lavandă.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif