View Single Post
Old 09 Mar 2010, 15:04   #35
Redy
Guru

Redy

Nu cred ca a fost o propaganda si filmul a avut 3 directi mai mult divergente asa ca filmul a fost peste tot si s-a terminat naucitor de prost.

Avem situatia din Irak, una urata si care in film ar trebui sa te emotioneze prin prisma greutatilor si pericolelor care exista. Oameni aruncati in aer si ambuscade pentru soldatii americani. Asta merge la publicul american pentru ca sunt soldatii lor acolo care mor in fiecare zii. Si lumea spunea ca Avatar s-a jucat cu senstimentele oamenilor care au privit filmul pentru ca nativii pareau subdezvoltati si in pericol constant.

Avem soldatii, Sanborn, Will si Eldridge. Sanborn si Eldridge isi fac treaba cum pot mai bine. Eldridge este soldatul afectat psihic de tot ce se intampla in jurul lui si odata el plecat Sanborn cedeaza si el devine cel care uraste razboiul, isi da seama ca nimanui nu ii pasa de el si ca este doar un pion in jocul altora. Omul vrea o familie si niste copii si dupa ce i se termina termenul nu se va mai intoarce la razboi. War is shit.

Acum il avem si pe Will, un sinucigas care nu respecta directiile armatei si care "nu se gandeste la razboi" dar ca orice erou este curajos de prost si pune in pericol viata celor din jur. El are o familie si un copil si la sfarsitul filmului ca un moralizator prost ce este spune ca odata cu avansarea in varsta raman putine lucruri care iti mai plac asa ca decide sa isi lasa copilul ca sa se intoarca sa moara in razboi.

Despre ce a fost filmul ? Pai cam despre nimic. Nu mi s-a parut o propaganda pentru razboi sau pentru armata americana ci in cel mai bun caz, o imagine in legatura cu razboiul si cat de urat este. Insa nici asta nu as putea spune ca a fost pentru ca mi s-a parut cam SF anumite scene si modul cum s-au desfasurat ele. Personajele mi s-au parut rupte de realitate prin ceea ce au facut si nu neaparat prin ceea ce vorbeau pe gura. De aia nu cred ca filmul a excelat la nici un capitol.

Personal, Sanborn mi s-a parut un personaj mai interesant decat Will.

Last edited by Redy : 09 Mar 2010 at 15:07.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif