Originally Posted by Dragomara:
Super! am o mulţime de amintiri foarte vechi! Nici nu ştiu cu care să încep, şi-mi e o aşa lene să tastez...
No, prima ar fi cam asta: am vreo 2 ani şi ceva şi bunica m-a îmbărcat într-o rochiţă de catifea roşie, sunt foarte mândră de mine, păstrez încă vie în memorie atingerea pufoasă şi răcoroasă a catifelei, urma să facem nişte poze, dar asta nu-mi mai amintesc pentru că eram prea preocupată de rochiţa mea şi de noile semne pe care descoperisem că le pot face cu propriile-mi degete. NU, nu e vb de semnul ăla.  Căutând acum pe Net am realizat că e vorba de simbolul litere "R" din limbajul semnelor.  Fascinaţia pentru semnul acela a ţinut câţiva ani.
|
E interesant ca esti mandra de rochita ta insa nu atat mandra sa o vada toti ceilalti, pt ca in aceasta amintire nu ai interes social (fiind centrata pe sine), ci mandra fata de tine, cu tine. Un psihoterapeut ar remarca tendinta de a te izola, practic la varsta aceea puneai o bariera intre tine si ceilalti pt ca tu sa te poti observa mai bine. "Sarcina sociala" la 2 ani (cand trebuie sa fie exploatata la maxim) pare ca nu ii dai atentie si s-ar putea ca asta sa fie "miscarea ta prin viata".
Este evident ca ai inclinatii estetice, pt ca admiri culorile, texturile, urmele desenelor.