Originally Posted by vave:
Scrisesem ce şi cum, dar mi-a dat blank, deci o iau de la capăt:
Aveam 7 ani, proaspăt împliniţi şi eram imobilizată la pat din cauza unui accident ce contează mai puţin. Era după-amiază şi fratele meu, vine fugind la mine şi îmi spune că trebuie să ies afară să îmi arate ceva. Eram necăjită că nu pot face asta, prin urmare el m-a luat în cârcă şi m-a dus afară să îmi arate ceea ce urma să devină primul meu curcubeu. Acesta cred că este momentul cel mai intens, faptul că am văzut curcubeul, iar ca sentiment unul de bucurie pentru că văzusem cel mai frumos lucru din lumea asta.
Oare am înţeles bine cerinţele? 
|
Intrebam daca esti mezina pt ca exista o psihologie proprie fiecarui copil al unei familii, in functie de ordinea in care s-a nascut. Mezinii sunt de regula favorizati, sunt cei mai creativi din familie (acolo unde sunt mai multi frati) si dezvolta activitati artistice sau pasiuni in zona asta. Totodata, ei "se sprijina" pe ceilalti, pt ca sunt invatati ca fratii mai mari sa faca treaba. Se eschiveaza de la treburile zilnice, insa sunt ambitiosi si competitivi (vezi fiul cel mic dintre cei fii de imparati care este cel mai istet si destoinic).
La tine se vede ca "miscare" caracteristica tipica pt mezini - lasa responsabilitatile pe altii. Fratele tau te duce in carca, e drept ca erai imobilizata insa ar fi interesant sa-mi spui cat de mult ti-a placut la scoala in clasa intai.
De asemenea, se pare ca folosesti cel mai mult senzorialitatea vizuala: l-am vazut pe fratele meu fugind, am vazut curcubeul, nu puteam sa vad etc. Asta spune ca esti orientata spre estetica destul de mult.
Mai da-mi o amintire a ta.