Originally Posted by sergiuseling:
Și dacă nu a fost superficial, dar tu sau eu am simțit că e superficial trebuie să stăm să discutăm ce conotații ascunse ar fi putut să aibă, să fabulăm ceva doar de dragul că ne place de Scorsese și trebuie să-l scuzăm pentru acest film?Filmul trebuie simțit, trebuie să te uiți direct la el, nu analizat în detaliu pe toate părțile până ajungi să crezi altceva despre film decât ce simți pe parcursul lui.
|
Da, daca e posibil sa nu fi fost superficial, tre' sa-i facem autopsia. Desigur, asta nu ne va aduce niciodata senzatia pe care o ai cand te indragostesti de el in sala de cinema, dar castigam experienta, iar pe viitor vom fi mai pregatiti sa primim cum se cuvine ceva mai profund decat de obicei. Daca am aborda fiecare film cu "mi-a placut. next! "sau "naspa! sa fie sanatos! " si apoi sa ne vedem de gospodarie, am intelege filme precum "Blowup" - ul lui Antonioni sau "Stalker" -ul lui Tarkovski la "pastele cailor" .
Nu, nu tre' sa fabulam de dragul lui Scorsese, nu tre' sa fabulam in niciun fel, nu tre' sa-l scuzam. Trebuie doar sa ne asiguram ca dam Cezarului ce-i al Cezarului.