Gradina botanica, evident!
Mi-e mila de animalele aflate in captivitate. Ceva ani in urma am primit vizita unui amic vienez care m-a rugat sa-l duc sa vada Gradina Zoologica din Bucuresti. Am zis ok, mi-am luat si toarta din acea vreme si am mers toti trei la Zoo. Ne-am plimbat pe-acolo cateva ore, plini de voie buna, glumind, fotografiind si chiar filmand cu un DCR. Cand am ajuns in dreptul tarcului singurului elefant ramas atunci in curtea gradinii zoologice, veselia ni s-a curmat brusc, tuturor. Cu totii simteam ceva, un nod in gat. Pachidermul era lagat de un picior cu un lant gros si primul cuvant care mi-a venit in minte in acel moment a fost
saudade. Am focalizat catre ochi. Avea o privire infiorator de trista - iata un exemplu pentru care
procesul verbal 
numit scenariu nu determina automat calitatea unui film! (aviz amatorilor, ca sa nu spun 'diletanti') - si am inganat toti trei la unison: cata tristete... Cateva zile mai tarziu aveam sa aflu ca elefantul a murit. Se zice ca de batranete. E posibil, dar trebuie sa precizez ca evenimentul a starnit oarece reactii in presa, mai ales ca s-a produs pe fondul unor scandaluri legate de niscai nereguli la nivel de conducere a institutiei. Cautati si voi, daca vreti detalii, eu revin on topic:
Maramures sau Bucovina?