View Single Post
Old 26 Feb 2010, 17:11   #159
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Omudindulap, nu fii trist! Copiii mei s-au dat iarna asta si cu sania si cu sacul, am facut si febra musculara tragandu-le... Dar depinde unde stai... Intr-un oras mare, intr-un cartier circulat, tu ti-ai lasa copiii cu sania pe strada la cate masini sunt acum fata de atunci?! Eu nu. Norocul meu ca stau la casa intr-un cartier din suburbii si pot sa imi las copiii sa se simta liberi.

Eu imi amintesc de pe vremuri pixurile chinezesti cu cap de panda, bananele trimise de la Bucuresti, verzi si puse pe dulap in ziare, o bautura usor acidulata si cred ca putin alcoolica, vinisor parca se numea, crenvursti si sana cu corn servite la lacto-bar (acum e McDonalds in locul lui), cum mergeam cu Plugusorul, practica agricola cu bodroanca , primii mei blugi luati din magazin cu pile ca Mama lucra in comert, toate almanahurile cutezatorii si cinema din care am decupat primele poze cu Alain Delon si Marlon Brando - abia anul trecut le-am aruncat colectiile, a, da, colectiile cu poze de actori, ati avut? Vremuri frumoase ca a fost copilaria noastra - care e frumoasa in general, dar incorsetarea, frica, lipsa dreptului la libera exprimare sunt lucruri care ma fac sa nu regret nici o clipa democratia, oricum ar fi ea in Romania.

Imi amintesc toate serialele urmarite la sarbi la programul de noapte Noc sa vama, Noc i dan, etc si a doua zi in reluare: Alf, Cheers, Taxi, Family Ties etc. multe le-am vazut la sarbi pe atunci, imi traduceau Mama si frate-meu din engleza si sarbeste pana am inceput sa invat si eu. Desenele animate: la linea, stripy, gustav, nu pagadi, zaiat...