Originally Posted by SoricicaMov:
cred ca singurul cliseu pastrat din filmele clasice este cel cu oglinda
|
Da, si mie mi s-a parut cheesy cand au bagat faza cu lipsa reflexiei in oglinda. Dar cred ca filmul s-a vrut un fel de manifest, si de asta au bagat mai toate atributele clasice ale unui vampir: lipsa reflexiei in oglinda, combustie instantanee la expunerea la soare, daca ii bagi un tarus in inima, se transforma in scrum ca-n Blade, insa putin mai spectaculos...
Si intr-adevar, la cum incepuse, la tot decorul si intriga SF, elementele astea puteau sa lipseasca. Dar cred ca au fost intentionate tocmai pentru a se miza pe reactia de refulare a publicului fata de vampirii din ultimul timp. Puteau sa continue intr-un mod mai reflexiv, puteau sa faca o poveste de dragoste, puteau sa mediteze mai mult si sa se apese mai mult pe analogia cu societatea consumerista, dar nu, au ales sa ofere ceea ce a lipsit in ultimul timp, adica sange, violenta, demonizarea vampirilor, sa vezi crime pe ecran si sa n-ai nici o remuscare pentru ca aia sunt tipii rai si o merita, intr-un cuvant, badasserie. Filmul e despre niste bad ass guys with crossbows, impachetat intr-un decor si o premisa chiar destepte.