Thread: Lars von Trier
View Single Post
Old 23 Feb 2010, 08:04   #111
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Originally Posted by illotempore2002:
Originally Posted by pipes:
sunt curios, Doamne fereste, cum etichetezi tu o persoana care, sa zicem, ar abuza de unul dintre copii tai?!?!?! dupa ce barometru? alb, negru sau gri? nu stiu daca e un exemplu ideal, dar asta mi-a venit in minte....... imi cer scuze anticipat daca se va simti cineva jignit sau ofensat de cele exprimate de mine.

Excelent, parca mi-ai citit gandurile. Vroiam sa-i spun lui Windom asa: sper din tot sufletul ca nu lucrezi ca instanta de judecata, jurat sau judecator sau procuror, caci altfel probabil ca ai pune in libertate pe toti pedofilii sodomizatori, gandindu-te la motivele care i-au impins sa faca asta Acest tip de bunatate naiva ma induioseaza si sper sa nu o vad vreodata la locul de munca, in aplicare.

Nu e vorba de a-i pune in libertate, e vorba de a nu-i "demoniza", atribuindu-le insusiri de domeniul fantasticului. Orice criminal e pina la urma un produs al societatii, al mediului in care s-a nascut. Nimeni nu se naste evil. Am studiat problema respectiva si stiu ce vorbesc. Asemenea oameni nu trebuie "eliberati", trebuie izolati de societate. Intr-adevar, nu sustin pedeapsa cu moartea, deoarece asemenea atitudini nu rezolva nimic, pina la urma. Acesti indivizi au existat si vor continua sa existe. Se pot evita, in schimb, asemenea acte de violenta prin studiul fiecarui caz in parte, pentru a preveni producerea actelor respective. E o problema prea complexa si stufoasa pentru a fi dezbatuta aici.
On topic: Se pare ca nimeni nu a amintit (ori nu a sesizat) adevaratul mesaj al filmului: este o parabola despre America, despre aroganta si cruzimea ei in raport cu restul lumii. Dogville este America.

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif