@corinka: asa cum ma asteptam, cei al caror iq este pe minus au inteles – din postarea mea # 1708 - k as fi ‘trist’ k nu sint ‘apreciat’ de ei, grabindu-se sa ma asigure k ma ‘detesta’...
deci LOL
postarea mea avea, pt toti oamenii inteligenti & normali la cap, doar rostul de a arata – prin comparatie – calitatea celor care ma apreciaza fata de ‘calitatea’ celor care nu.
am spus-o de nenumarate ori k nu ma intereseaza sa scriu
decit pt oamenii la a caror opinie tin (si pt mine, in primul rind); intr-o lume ideala, mi-as fi ales eu insumi cititorii, extragindu-i pe cei care merita din massa celorlalti... din nefericire, in lumea imperfecta in care traim, e o utopie
motivul pt care am renuntat la ac meserie este si acela k se leaga de o arta (totusi) populara, or eu nu-mi doresc sa fiu ‘popular’! am renuntat la ea & am plecat din tara pt k vreau sa ma ocup de lucruri muuult mai putin ‘glamorous’ & de maxima ‘nisha’– cum ar fi critica de arta & exegeza proustiana.
(in paranteza fie spus, exista oameni de mare finete intelectuala care inca imi multumesc pt recomandarea cartii ‘nu vedeti nimic’ a criticului de arta daniel arasse – aparuta la editura art & vinduta nesperat de bine (tiraj epuizat!) -, recunoscind (k si editura, de altfel) k recomandarea mea a fost esentiala pt succesul cartii)
orcum, ma amuza copios incercarile spasmodice ale unora de a ma ‘minimaliza’, in conditiile in care cartile mele au fost premiate, s-au vindut f bine, sint
in continuare invitat la festivaluri internationale etc; mai ales k cei care o fac sint (in mod previzibil) din ‘a 2-a categorie’ = aceea a indivizilor care
nu exista in afara acestui forum, macinindu-si frustrarile in cel mai trist/stereotip mod cu putinta.
unii, dupa o ‘cariera’ ratata de ‘regisori’, s-au dedat la asa-zisa ‘critica de film’ - adik cearsafuri labartate & informe stropite, k niste pete de urina, cu ‘spirite de gluma’ in fata carora nu poti decit suspina ‘oh-my-god’...
altii/altele sint specimene kitsch cap-coada, de la policromia stupida a postarilor si pina la ‘simtamintele’ asternute pe ele ca niste maci rosii pe o perdea ce acopera balconul cu muraturi la borcan. sint, asa, ceva gen ‘cintarea romaniei’ meets ‘floarea din gradina’...
altii, in fine, dupa inceputuri ezitante, dar totusi onorabile in zona cinema-ului de autor, s-au ‘dat pe brazda’ incropind scenarii la 4 miini pt pelicule ‘comerciale’ care-au strins ‘decit 20.000 spectatori’... e ridicol sa te ‘lauzi’ cu asa ceva, in conditiile in care primul film al lui porumboiu, cu 3 actori intr-o camera, ‘plot’ hiperminimalist & facut cu bani de buzunar, a adunat 15.000!
deci re:LOL
ps userul ‘keepwalking’ se lauda cu scurt-metrajul ‘amatorul’, ‘uitind’ k scenariul acestuia era – la origine – de lungmetraj si k l-am sfatuit (fiind in juriul fest. ‘anonimul’) sa-l refaca in kip de scurt... (cit dspr ‘ho ho ho’, nu l-am vz - cum n-am vz nici ‘casanova’, doamne fereste, stiam de la maria k nu e bun & in plus fiind miiiiiles away from Ro

- & nici n-am de gind, mi-a ajuns cronik lui gorzo de aici:
http://bucuresti.24fun.ro/articol/ni...isca-6322.html
pacat de bogdan mirica totusi, unul dintre scenaristi - pe care-l cunosc & care a scris un roman interesant...)
de asemenea, userul ‘pitbull’ are tupeul sa vorbeasca dspr ‘recunostinta’ in conditiile in care, fara pila pe care i-am pus-o, n-ar fi publicat in vecii-vecilor pe liternet... (tbuie sa marturisesc k afirmatia: ‘Gorzo e si criticul meu favorit, si avem mare încredere unul în altul’ mi-a smuls lacrimi de ris... pt partea a 2-a a frazei, evident; mare lucru auto-amagirea, te ajuta sa supravietuiesti
dar deh, astia sint oamenii & n-as putea spune k sint mirat sau intristat. propriul meu cinism ma apara de naivitati & iluzii