Văd că sunt citată (un articol de-al meu şi eu) în mod repetat pe topicul ăsta. Că un text stârneşte reacţii, e foarte bine, de-aia există presă şi bloguri şi forumuri. Nu am de gând să îl apăr în faţa celor ce-l califică cu termeni extremi, fiecare are dreptul la ochelarii săi de lectură. Şi la umorile sale şi la lecturile sale...
Dar văd că tot aici mi se reinventează biografia, în ipoteze cât se poate de elucubrante (#38). [“dar e.d. (care mi-a fost studenta) era notorie, printre colegii ei, pt 'naivitatile' senine care stirneau, invariabil, hohote de ris..”]
Nu e prima dată când A.L. Serban face acest lucru, amestecând 1 dram de realitate (“mi-a fost studenta”) cu N % ficţiune, obţinând, potrivit algebrei sale, 100% obiectivitate!! Ficţiune invariabil ignară, situată la limita calomniei şi invariabil emisă (potrivit regulilor bunului simţ şi ale “deontologiei didactice”, nu-i aşa?) “pe la colţuri” (pe forumuri sau prin obediente găşculitze de breaslă), în absenţa persoanei în cauză. Cu un constant şi maladiv cinism şi cu o maximă poftă de trafic de influenţă, spre denigrarea unei colege care, dpdv “ideologic”, nu-i e pe plac şi căreia, atunci când o întâlneşte (ceea ce se întâmpla destul de des înainte de spectaculoasa-i plecare), refuză să-i răspundă chiar şi la “bună ziua”. Este foarte interesant cum, în aceste condiţii, se prevalează de forumuri în mod repetat de faptul că i-am fost studentă şi de calitatea sa de profesor (cadru didactic asociat, mă rog, aflat în scurtă trecere prin facultate…). Dar e josnic să săpăm în biografiile colegilor de breaslă pentru a căuta aspecte denigratoare, nu-i aşa?!… Şi mai josnic e a le inventa, atunci când ele nu există şi a le pune pe forumuri. Şi nu cadrează nici cu calitatea de student (cu toate că aceştia au tot timpul circumstanţe atentuante), dar şi mai puţin cu cea de profesor (?!) şi cu aceea de om. Ateu, creştin sau agnostic. Doar sentimentul penibilului m-a făcut să amân acest răspuns şi să omit să-i dau replica cu alte ocazii.
Cât despre Eliade, Pasolini, doctorate în religie ş.a., cred că vă descurcaţi şi fără mine. Există destulă literatură şi experienţe de viaţă lămuritoare pentru toţi cei ce caută.
|