(Ma extrag incetisor din subiect, dupa asta. )
@ALS - "trendul la moda",
printre "emancipati".
Fiecare cu trendul modei sale, ca sa zic asa.
(In Romanica sint 200 de ani de cind tot frecam la antagonisme chinuindu-ne, zadarnic, sa ne nastem. Si nu se prea intrevad semne de oboseala ale vreunei tabere. O sa ne toot invirtim in cercul asta strimt - nici unii, nici altii, nu vor nici sa moara, nici sa se predea. Aceleasi false probleme se reclicleaza la nesfirsit, cu fiecare generatie care inhaleaza aerul statut al locului... unde nu s-a intimplat nimic.)
Cum o fi aratind lumea pina sa apara
-ismul cu acidulatia-i strerilizanta? S-ar spune ca multe lucruri au fost bune pina sa le strice... mama lui!
Cu plezirul.
Eu nu prea ma pot bucura plenar,
hedonistic,
aici & acum, daca simt ca am ramas singur, doar cu imanentismul simturilor mele. Am nevoie de un sens (chiar daca nu neaparat religios) care sa le faca sa respire intr-o dimensiune mai vasta decit mine insumi (daca se poate inchipui asa ceva, evident!

) Da' poate sint io defect.
Vreau sa ma bucur hit et nunc, ca orice hedonist, dar ca s o fac tre' sa ies din simturile mele in ceva mai inalt decit ele (care sa le pastreze, dar sa le dea o anumita calitate, ca sa zic asa ).
'non-evidenta' dumnezeirii" - in cazul meu, nu era
a dumnezeirii (mi-am pierdut credinta de ceva ani - probabil ca aveam deja alti prea multi de nihilism la activ cind am intilnit-o), ci a non-evidentelor care nu au nici o problama sa existe (inclusiv in stiinta noastra cea mai avansata - si eventual atee ori agnostica), desi sint non-evidente. Deci nu era un <<'argument' pt credinta>>, era doar un argument (impotriva suprematiei simturilor, in general). Altfel, si eu sint de parere ca credinta tine (si) de temperament (de aceea disputele "cu argumente" sint daca nu inutile, in orice caz interminabile... Si la sfirsit, fiecare preopinent pleaca tot cu ce a venit de acasa - discutiile despre cum se formeaza gusturile si credintele cuiva sint aporetice din start, si e foarte greu sa te misti prin complicatia lor...)
Ma irita insa sa-i vad pe intoxicatii cu epidemia de idei (ateiste) primite (de-a gata), oameni-turma facind apologia individului dinlauntru unor covingeri despre care ignora ca sint mai mult
ale vremurilor (sau cel putin ale mediilor) in care traiesc decit ale lor insile.
Azi urasc religia si detesta crestinismul. Alaltaieri, daca ar fi trait (sa spunem, la anul o mie), sigur ar fi fost crestini. Din aia care oamoara cu pietre.
Originally Posted by manwithamoviecamera:
tzutzea era mai deshtept cat o mie dant la un loc 
|
Sa fii sigur de asta! Eu n-am vrut decit sa spun ca enormitatile lui erau... enorme (si nu trebuie luate
in alb). In rest, omu' era genial, fireste.