View Single Post
Old 16 Feb 2010, 14:43   #360
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by Pitbull:
Nope, n-o excluzi. E nevoie doar sä te cunosti mai bine pe tine însuti. Nosce te ipsum, vorba neamtului!

O exclud pentru ca nu simt existenta lui (sau nu am invatat sa o simt, dupa cum ai spune tu foarte posibil de altfel). Daca e sa definesc Dumnezeu doar prin acele principii morale in care eu cred si pe care le posed mai mult sau mai putin, atunci da, cred in Dumnezeu, dar le spun principii morale, nu Dumnezeu. Dar nu e cazul, fara a-l simti nu pot spune ca exista un Dumnezeu pentru mine (momentan). Cine stie, poate ajung si acolo Mai e drum lung pana mor, sper

Originally Posted by Pitbull:
Câti Dumnezei existä? Dar e evident! Unul si o infinitate în acelasi timp! Doar e absolut si autosuficient, nu are nevoie sä se reducä la regulile aritmeticii si legile geometriei euclidiene.

Ma refer la perceptia lui Dumnezeu de catre fiecare. Poate Dumnezeu o fi singur si o infinitate in acelasi timp, dar perceptia lui difera de la o persoana la alta. Raspunsul tau e mai mult unul evaziv, prin ce se defineste Dumnezeu? E de sine statator sau se defineste prin intermediul oamenilor? Prima optiune nu poate fi dovedita, pentru ca daca tu mi-l definesti pe Dumnezeu in felul tau, altcineva mi-l defineste in alt fel. Poate el e de sine statator, dar perceptia omului asupra lui Dumnezeu e cea care hotaraste cum se rasfrange in viata fiecaruia.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif