View Single Post
Old 12 Feb 2010, 19:54   #36
anaemona
Guru

anaemona

Am vazut de curind Profumo di donna – Dino Risi cu Vittorio Gassman, remake-ul e Scent of a woman.

E adevarat ca am vazut remake-ul cu destul de mult timp in urma si originalul e mult mai proaspat in minte dar imi amintesc cit de mult mi-a placut Al Pacino si al lui whoo-haaa la vremea respectiva. Acum am vazut cit de mare e diferenta de stil si abordare a aceluiasi subiect.

Cum de ceva timp sint complet impotriva americanismelor, spun ca italienii au facut o treaba mai buna si de data asta si ca americanii nu s-au putut abtine sa nu aduca elemente de luat ochii, gen plimbarea cu Ferrari-ul sau sa-si arate mindria nationala, ca in ultima scena.

Pe cind italienii s-au limitat la a explora in mod comic dar nu neserios natura umana, cu decaderile si sperantele ei, cu moralitatile si imoralitatile ei.

Bineinteles ca Vittorio Gassman e absolut remarcabil in rol iar dupa terminarea filmului Fausto (capitanul) iti ramine in minte ca fiind un om obisnuit, ba chiar decazut in sensul invingerii propriei mindrii si nu erou, ca in cazul american.

Daca le-ati vazut pe amindoua, ce parere aveti?
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif