View Single Post
Old 08 Feb 2010, 14:50   #88
Federico
Snob Elitist

Federico

Ma gandeam... "Inglourious Basterds" are un handicap serios in mazgalelile cu carioca ce apar pe ecran la un moment dat. Au fost o idee groteasca a lui Tarantino; pur si simplu denota lipsa de seriozitate (si aici nu ma refer la tonul filmului ci la nivel de productie) si respect de sine. In plus, are destul de multe erori (minore, ce-i drept) de continuitate ale montajului iar parantezele acelea cu, minidocumentarul, si Hugo Stiglitz si altele cateva mi s-au parut de asemenea, trantite intr-un moment de inspiratie negativa. Parca nu e propriu cinemaului genul asta de trucuri. Uneori am senzatia ca nici Tarantino nu se astepta sa iasa ceva atat de... "big" si ca e facut la misto (desigur stilul asta il are in sange dar aici cred ca a mers cam departe) . Chiar si la o scara mai larga scenariul nu ma mai entuziasmeaza la fel ca odinioara. Toate grozaviile duse la extrem, inclusiv jucarea pe degete a istoriei, isi gasesc un refugiu destul de plapand in metafora despre puterea cinemaului... si numai in ea; altfel, cred ca mai degraba tine de kitsch si grosolanie.
Dar chiar si asa "I.B." ramane cea mai interesanta experienta cinematografica a sezonului ce sta sa se incheie, iar stralucirea partilor sale bune aproape le eclipseaza total pe celelalte.
Prin urmare cred ca Oscarul pentru cel mai bun film i se cuvine "Avatar" - ului (pentru ca chiar e cel mai bine facut iar daca povestea le insulta inteligenta unora e irelevant, pentru ca la fel un scenariu de Tarkovsky poate parea pueril pentru altcineva... precum Stephen Hawking)si chiar as si dori sa-l castige pentru ca… 'mi-e prieten Tarantino dar mai prieten mi-a adevarul' ... ( )
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif