Originally Posted by ricutza:
A trecut multa vreme de cand n-am mai vazut nominalizari ca lumea la Oscar si ma bucur ca macar anul asta, cel putin doua filme merita premiu.
|
Sa inteleg ca
No country for old men (2008) si
There will be blood (2008),
Letters from Iwo Jima (2007) si
The Departed (+Babel, desi probabil unii o sa strambati din nas la ultimele doua titluri, sau la The Departed poate doar Im.Kino

) (2007) nu sunt filme de Oscar?
Nominalizarile lui Avatar mi se par de bun simt si la fel de bun simt mi s-ar parea sa le castige pe toate.
|
Nominalizarile sunt intr-adevar de bun simt, eventualul castig la cel mai bun film nu ar fi. Ar fi de bun simt daca ar castiga la oricare categorie mai putin cea mai sus mentionata.
Cand un film aduce atatia spectoatori in cinema in conditiile in care downloadurile de pe internet sunt in continuare in floare, mi se pare un lucru remarcabil.
|
Nu stiu cat de deplasata o sa ti se para comparatia, dar filme precum The Dark Knight, Harry Potter, Piratii din Caraibe au adus si ele foarte multi oameni in cinema, ele nu merita macar o nominalizare pe criteriul asta? Nu calitatea filmului aduce oamenii la cinema, ci in general accesibilitatea filmului (in primul rand intelectuala).
Academia care isi doreste sa castige bani in continuare si sa nu devina muritori de foame, mi s-ar parea normal sa salute aceasta initiativa.
|
Cine zice ca Academia nu poate saluta acesata migrare in masa in salile de cinema? Sa-i dea un premiu special sau sa infiinteze o noua categorie atunci.
Cand un regizor are in fata un platou verde si totusi isi ghideaza echipa ca si cand ar face cu totii parte dintr-o lume fantastica, mi se pare ca merita premiat, mai ales in conditiile in care atatia altii abia reusesc sa scoata lucruri decente din actori si situatii pe care le au in fata ochilor.
Iar cand un editor de imagine judeca ritmuri, racodrui si lungimi de cadre uitandu-se la niste actori imbracati in costume amuzante, deja vorbim de un al nivel in ceea ce priveste montajul de film. Chestie perfect valabila si pentru operatori.
|
De aceea a primit nominalizari si ar castiga pe merit la categoriile respective: regie, editare etc.
Prin urmare, mie mi-e cam greu sa inteleg cum anume Avatar nu este film de Oscar in conceptia anumitor useri.
|
Este film de Oscar la toate categoriile la care a fost nominalizat, mai putin cel mai bun film. Cand are un scenariu atat de simplu, cliseic si previzibil o nominalizare e maxim ce ar trebui sa obtina.
Eu stiu ca Europa are probleme in general, in a intelege conceptul de "industrie de film' si prin urmare conceptul de "premii ale industriei" (ah, pardon vroiam sa zic "ale Academiei"), dar totusi...as fi zis ca macar anul asta lucrurile sunt relativ clare.
|
Desigur, la ce ne trebuie arta oricum?!