View Single Post
Old 07 Feb 2010, 15:18   #62
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
eu am vazut din lista nominalizarilor, pana acum doua filme: Avatar si Inglorious Basterds. Si amandoua mi se par filme de Oscar. Si amandorura le-as da linistita premiul pentru cel mai bun film (si l-as lua de la filme ca Million Dollar Baby, Crash sau chiar Shakespeare in love).
A trecut multa vreme de cand n-am mai vazut nominalizari ca lumea la Oscar si ma bucur ca macar anul asta, cel putin doua filme merita premiu.

Nominalizarile lui Avatar mi se par de bun simt si la fel de bun simt mi s-ar parea sa le castige pe toate. Cand un film aduce atatia spectoatori in cinema in conditiile in care downloadurile de pe internet sunt in continuare in floare, mi se pare un lucru remarcabil. Academia care isi doreste sa castige bani in continuare si sa nu devina muritori de foame, mi s-ar parea normal sa salute aceasta initiativa.
Cand un regizor are in fata un platou verde si totusi isi ghideaza echipa ca si cand ar face cu totii parte dintr-o lume fantastica, mi se pare ca merita premiat, mai ales in conditiile in care atatia altii abia reusesc sa scoata lucruri decente din actori si situatii pe care le au in fata ochilor.
Iar cand un editor de imagine judeca ritmuri, racodrui si lungimi de cadre uitandu-se la niste actori imbracati in costume amuzante, deja vorbim de un al nivel in ceea ce priveste montajul de film. Chestie perfect valabila si pentru operatori.

Prin urmare, mie mi-e cam greu sa inteleg cum anume Avatar nu este film de Oscar in conceptia anumitor useri. Eu stiu ca Europa are probleme in general, in a intelege conceptul de "industrie de film' si prin urmare conceptul de "premii ale industriei" (ah, pardon vroiam sa zic "ale Academiei"), dar totusi...as fi zis ca macar anul asta lucrurile sunt relativ clare.