Thread: Oscar 2010
View Single Post
Old 31 Jan 2010, 00:27   #29
buticut
Guru

buticut

Originally Posted by Judex:
'Avatar' este un film cu continut subtireanu, dar foarte bine realizat. Regie, Productie, Efecte etc. rup. Scenariu, Actori - varza. Problema e ca tendinta ciritcii este sa insiste pe scriitura, nu pe film. La noi, cel putin, se manifesta grosolan. Prefer sa citesc impresii ale unor oameni care n-au nici o treaba cu industria, precum Jactati sau Chambord. Comenteaza cu precadere o singura componenta, dar nu isi aroga titulatura de critici de film.

Problema e ca tendinta criticii pozitive este sa insiste pe experienta si nu atat pe filmul in sine. La Avatar e grozava experienta, insa un Best Picture Winner trebuie sa fie la fel de great,indiferent ca il vezi in 3D sau 2D. Eu intamplator am vazut Avatar in 2D, poate de aia am entuziasmul mai redus - pentru mine a fost doar un good,fun movie. Good, but not great. Nu il critic vehement, ii recunosc calitatile, e realizat impecabil, dar pur si simplu nu il vad de calibrul unui castigator de BP.