View Single Post
Old 21 Jan 2010, 10:56   #329
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Originally Posted by Pitbull:
Desi ar pärea cä-mi subminez propria argumentatie, sunt nevoit sä te corectez: crime si mäceluri pretextate religios s-au comis dintotdeauna, nu doar în ultimele secole. Ba chiar, o perioadä de vârf a fost Evul Mediu. Cam de pe la sfârsitul Renasterii si începutul epocii moderne, majoritatea confesiunilor, în proportii variabile, au început sä-si tempereze derapajele criminale - era si cazul: se ivise concurenta, asa cä, în locul competitiei, au preferat sä predea stafeta.
Dar asta nu schimbä datele problemei: densitatea homicidä în raport cu timpul.

Cind am zis "ultimele sute de ani" am inclus si Evul Mediu acolo. "Genocidul ateismului" a inceput doar la sfirsitul sec. XVIII. Nu cred ca este atit de graitoare raportarea la criteriul "timp". Religia a fost mult mai perseverenta, a practicat un "genocid mai moderat" pe parcursul unei indelungate perioade de timp. Daca punem in balanta crimele celor "moderati" cu cele realizate in stil blitzkrieg, rezultatul o sa fie evocator. Doar pentru ca cele mai recente (atribuite ateismului) sint mult mai "spectaculoase" sa zic asa decit primele, nu inseamna ca au o pondere mai mare. E la fel ca in cazul Holocaustului. Nimeni nu-si mai aminteste de Holocaustul spaniolilor si portughezilor din America de Sud, toti au ramas fixati pe tragedia evreilor (readusa mereu la viata de catre un Spielberg sau altul).

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif