S-ar putea sa mi se fi parut prea lunga prima parte a filmului pentru ca nu l-am vazut in conditiile obisnuite, adica acasa, singur sau impreuna cu o persoana care stie sa aprecieze in general filmele mai lente, ci cu niste prieteni, care prefera lucrurile mai dinamice. Eu cum nu stiam de la ce sa ma astept de la film poate am fost putin surprins de ritmul lui lent si asta m-a indispus pentru ca nu vroiam ca ei sa se plictiseasca. Si in conditiile astea a fost clar insa ca acumularea tensiunii e punctul forte al filmului, doar ca mi-am pierdut rabdarea, ceea ce mi se inatmpla foarte rar, dar conditiile de vizionare au dus la lucrul asta. Probabil ii voi acorda o a doua vizionare inainte de premiile Oscar.
Faza cu intorsul in razboi nu pot spune ca mi-a displacut, intr-adevar e propagandistica, dar sunt sigur ca exista si oameni care gandesc asa, care stiu ceva sa faca bine, iubesc lucrul ala si chiar daca riscul e mare prefera o astfel de viata in locul uneia linistite. Poate fi atacat sfarsitul in contextul mondial, dar in lumea creata in film, prin ochii acestui personaj, mi se pare ca decizia lui nu e deloc lipsita de logica si de naturalete.
|