View Single Post
Old 10 Jan 2010, 11:41   #9
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Originally Posted by Liviu-:
Prima parte a filmului mi s-a parut cam lungita. Am inteles ca e prezentata viata grea a genistilor, dar nu era necesara chiar o ora si ceva... La fel de bine putea fi realizata in vreo 20-30 de minute. Mi s-a parut ca si-a revenit in ultima jumatate de ora si filmul parca a capatat ceva sens, altul decat a arata la infinit cum soldatii americani dezamorseaza bombe in Iraq. Daca filmul ar fi continuat pana la final in aceeasi masura mai ca as fi zis ca e un fel de documentar.

Cat despre Oscar la scenariu... nu stiu, mi se pare putin fortat, dar realizabil.

Nota personala: 7/10 (Bun)

Am vazut si eu filmul, dar mie mi se pare ca lucrurile stau tocmai pe dos - prima parte a filmului e cea mai interesanta, e cea care ii da o anumita doza de originalitate in raport cu alte filme de razboi. Exista o tensiune aproape insuportabila in acele secvente care-i prezinta pe genisti "la lucru", tensiune datorata, in mare parte tocmai faptului ca secventele sint atit de lungi. Literalmente, iti da impresia ca 1 minut dureaza de fapt o ora, astepti permanent incordat momentul in care acea dubla amenintare - explozibilul si lunetistii - se materializeaza, intr-o forma sau alta.
Mi-a placut foarte mult si incheierea rapida a socotelilor cu Guy Pierce (din trailer eram convins ca are un rol principal ) si Ralph Fiennes. Interesanta introducerea in film a acestor "staruri de sacrificiu", probabil pentru a dubla efectul creat de doamna cu coasa pe cimpul de batalie...
In partea a doua insa (dupa moartea lui Fiennes si duelul dintre lunetisti) filmul se fîsîie destul de rău si degenereaza la final in propaganda nerusinata. Mai exista o singura secventa notabila - aceea cu "atentatorul fără voia lui", în rest, same old shit - bravură americana de 2 lei, soldati americani cu chip angelic macinati de propria constiinta, bla bla bla... In momentul in care am vazut ca "eroul" nostru se intoarce inapoi, mi-a venit sa vomit.
Va avea succes prin gale, e tocmai ceea ce adora americanii sa vada ...

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif