Originally Posted by Im.Kino:
Let the Right One in e filmul anului 2009 in topul a "n" publicatii si site-uri.
In 2009 a fost lansat, oficial, worldwide (festivalurile nu se pun) - deci e film de 2009, chit ca a fost la TIFF in 2008, de exemplu.
|
Let the Right One In era in topurile de pe metacritic pe 2008, in foarte multe din ele.
http://www.metacritic.com/film/award.../toptens.shtml
Originally Posted by Windom:
Cei care au introdus Blindness in top, poate imi explicati si mie cum e cu neverosimilitatea plotului, ca eu, la un moment dat, am ajuns sa consider anumite scene o insulta la adresa inteligentei. Si anume, duduia Julianne era singura din gasca aia care putea sa vada... Bun... No acuma, trecind peste faptul ca acest lucru ii permitea sa actioneze pe acolo in voie (cum e proverbul ala cu "rege in tara orbilor"?), cum puii mei s-a lasat violata si batjocorita?
Pentru simpla placere a noastra?  Avem de-a face, in cazul acesta, cu un exploitation movie impachetat in ambalaj artsy?  Wtf is going on?
Antichrist duda???  Forgive them, Dark Lord, they don't know what they say...
|
Sotia doctorului in primul rand e un plot device

dar in afara de asta ea a ales sa mearga in carantina ca sa fie alaturi de sotul ei, cand putea ramana acasa. Iar o perioada lunga de timp se asteapta sa orbeasca si ea ca toti ceilalti. Cand lucrul asta nu se intampla si restul din salon ajung sa afle adevarul, e intr-un fel fortata sa ii ajute pe toti, nu numai pe sotul ei pentru care venise. In afara de asta, ea e
singura care
vede gradul de depravare in care au ajuns cei din carantina. Ce ar fi fost de profitat? Ar fi linsat-o la cea mai mica pretentie, numai din ura pentru faptul ca ea inca vede. Mai ia in calcul si opozitia dintre ea si orbul care era orb din cauze naturale. Amandoi sunt privilegiati, dar orbul are un alt status, ea nu are cum sa fie unul de-ai lor. Filmul e ecranizarea uneia din cartile mele preferate si ma asteptam sincer sa scoata din el un thriller de duzina, dar am fost placut surprinsa. Este posibil totusi ca nici mie sa nu-mi fi zis mare lucru daca nu as fi citit cartea inainte, am observat asta la mai multe persoane care l-au vazut, adica sa fie o ecranizare pe jumate ratata.