GigaByte:inteleg ce vrei sa spui tu acolo,dar pentru ca nu e totul limpede o sa spicuiesc unpic:
1.Am inclus "Avatar" in TopBest2000 pentru ca alaturi de LOTR:ROTK si District9 este o revelatie in ceea ce priveste tehnica,imaginea si alte departamente tehnice.Narativ,mai putin,dar in orice caz l-as fi neindreptatit avand in vedere cat de mult mi-a placut.
In schimb "The Reader" este o capodopera si din punct de vedere narativ si din punct de vedere vizual(bineinteles,limitat la cerintele narative - my picks:decorurile,costumele,machiajul) si intotdeauna aleg povestea.
"Inglorious Basterds" e un film excelent,dar eu nu am simtit ca isi are locul in Best2000 pentru nu poate depasi toate acele titluri pe care le-am inclus acolo.Nu e nimic nou,chiar daca e jucaus,iconoclast,si ce mai vrei tu.Dar in 2009 este si peste "The Reader" si peste "Avatar".
La fel si cu "District 9".Ideea de a oprima alienii mi s-a parut destul de originala avand in vedere peliculele din ultimii 10 ani cu alieni si de aceea am apreciat foarte mult si am considerat ca merita un loc in top.
2.La fel si cu "The Wrestler".In 2009 depaseste detasat "District 9",dar per total nu e un film care va fi retinut.
Nu puteam sa pun "District 9" in fata lui "The Wrestler" in top 2009,dar in TopBest2000,"The Wrestler" nu isi are locul pentru ca nu e chiar atat de special.In schimb "District 9" merita,iar motivul l-am precizat mai sus.
|