Thread: Ingmar Bergman
View Single Post
Old 14 Dec 2009, 16:04   #46
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Am vazut ieri The seventh seal. Mai, voua chiar v-a placut filmul asta?

Mi e pare de o naivitate induiosatoare. Personajul principal, un cavaler medieval, are un discurs si niste intrebari de toata jena. To filmul nu face decat sa filosofeze ieftin, afirmand umatoarele lucruri; Dumnezeu sta ascuns in intuneric, vreau sa-l ating pe Dumnezeu, de ce oare nu-mi vorbeste? Cum sa cred in el daca nu mi se arata? Literalmente, astea sunt intrebarile lui.

WTF, intrebari de scoala generala, filosofie de suburbie. Pur si simplu nu pot sa cred ca un regizor atat de mare poate fi atat de lipsit de subtilitate si de capacitatea de a nuanta.

Nu zic ca prezenta mortii persnificate intr-un teribil jucator de sah nu mi-a placut. Imaginea e foarte faina iar actorul care joaca Moartea foarte sumbu, credibil, morbid. Doh!

Am ras la prostioara aia de secventa in care grupul de calatori prin padure se minuneaza de cat de linistiti sunt copacii, they are unusually still doar ca pe chipurile lor si pe carutze si cai se vad umbrele copacilor care se misca foarte nervos chiar.

Film simplist, idee simplista, omul care nu poate scapa de destin, de moarte, wow, m-a dat pe spate, si dupa toate astea, mai este si prost povestit.

Last edited by illotempore2002 : 14 Dec 2009 at 16:27.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif