cam aşa suna mesajul transmis de Geoană duminecă seara: Băsescu trebuie să accepte rezultatele. românii au ales democratic. ţara are nevoie de linişte.
desigur, Geoană este pe deplin îndreptăţit să conteste rezultatele. exit-poll-urile l-au dat drept câştigător şi nu se poate să fie altcumva! el e preşedintele României! păi degeaba a desfăcut el sticla de şampanie şi a ţopăit pe scenă? degeaba l-a proclamat Crin "Preşedinte"? păi!
desigur, băselu' era nesimţit dacă contesta alegerile în cazul în care ceea ce au visat pesedei se împlinea! era un losser de tot rahatul care nu ştie să accepte înfrângerea bărbăteşte şi care se gândeşte doar la curu' lui şi nu la binele ţării!
Quote:
Geoană: A fost o greşeală vizita la Vintu, imi cer scuze! Merg pană la CEDO cu contestarea!
Liderul PSD recunoaşte că vizita la Sorin Ovidiu Vantu din ajunul dezbaterii prezidenţiale l-a costat, dar nu crede că ea a fost decisivă la urne, acolo unde el crede că a caştigat. Mircea Geoană spune că este decis să meargă "pană in panzele albe", pană la CEDO şi Comisia de la Veneţia. "A fost in mod evident o greşeală vizita mea la domnul Vintu acasă, cu o zi inainte de dezbatere. Şi vreau să-mi cer scuze faţă de acest gest al meu. Puteam să mint, Puteam să mint, să spun că nu am fost la Vintu, dar nu e stilul meu. Atunci cand am jurat cu mana pe Biblie că nu am nicio obligaţie faţă de nimeni, aşa chiar şi e", a spus Geoană, care s-a declarat convins că nu acest moment a fost decisiv la urne şi că el a caştigat alegerile. "Diferenţa reală in momentul votului a fost mult mai mare in faţa mea", a declarat Geoană, la Antena 3.
Preşedintele PSD şi-a exprimat increderea că alegerile vor fi reluate. "Va purta un semn blestemat pe mandatul ăsta (Traian Băsescu, n.red.). Problema este că nu poţi să pleci la drum cu un asemenea blestem. Este o siluire a democraţiei. Ceea ce le-am trimis acolo judecătorilor sunt indicii clare de fraudă. Sunt convins că scrutinul va fi reluat. Şi cine caştigă, caştigă", a spus Geoană, care a adăugat că va merge cu contestarea alegerilor din 6 decembrie pană in "panzele albe", la Curtea Europeană a Drepturilor Omului CEDO şi Comisia de la Veneţia.
|