Stiu ca unii fac alergie la Badea, eu nu-i sunt nici fan, nici anti-fan, il gasesc uneori enervant, alteori inspirat. Insa e constant in sentimentele sale anti-basesciene.
In fine, cu scuzele de rigoare, am auzit ieri la Badea o idee buna. Nu mai conteaza daca s-a furat, daca alegerile au fost fraudate, probabil ambele tabere au apelat la asemenea practici. Frauda ar putea inseamna cat? o suta de mii, doua, trei?
O componenta impotranta a electoratului lui Geoana din acest tur a votat anti-Basescu, pentru proiectul Johannis, pentru Crin Antonescu, altii pentru PSD, prea putini pentru Geoana.
Insa ce ramane e ca 5 milioane de romani au votat pentru Basescu. Adica chiar pentru el, nu impotriva lui Geoana, nu impotriva comunistilor, ci pentru Basescu, ca e cel mai tare, ca le-o trage, etc. Asta desi Basescu e la fel de corupt, desi e inconjurat de oameni la fel de dubiosi, desi are si el niste bube cu case si flote.
Trebuie sa recunoasteti ca grosul nu a avut nici o treaba cu anti-comunismul, cu anti-Iliescu, anti-moguli, anti-coruptie. Astea au fost voturi marginale. Grosul e cu Basescu pana la moarte, grosul e fan "le-am tras-o".
Pe mine asta ma inspaimanta.
|