@Keep
Imaginea Romaniei lui Basescu in strainatate nu este atat de proasta cum a lasat media romana sa se inteleaga. Cel putin nu in Europa.
Asa cum am mai spus, ei sunt incatati ca Basescu are o problema cu coruptia. Si de ce sunt incatati de chestia asta? Pentru ca o parte din banii pe care ei ii platesc prin impozite, se duc la fondurile uniunii europene. Evident, intrucat sunt bani munciti, ei si-ar dori ca aceste fonduri (din care o mica parte ajung si in Romania) sa ajute tara sa se dezvolte si nu sa ajunga in buzunarele unor diversi. Basescu cat de cat pare sa alimenteze iluzia ca se face ceva in directia anti-coruptie.
Eviudent, noi stim mai bine ca toti sunt corupti, toti au buzunare si toti au interese.
Evident, criza politica este o problema. Asta n-are cum sa se cosmetizeze, si intr-adevar e o bila neagra. Eu cred insa ca si in cazul in care ar fi iesit Geoana si l-ar fi numit temporar pe Johaniss premier (chestie de care ma indoiesc) tot ar fi gasit mai devreme sau mai tarziu un motiv sa-l dea jos si sa-l schimbe cu Nastase. Sa fim seriosi. N-a rezistat alianta PD-PNL. Chiar credeti ca ar fi rezistat o alianta facuta cu o saptmana inainte de turul doi? Parca nu ne-am cunoaste parlamentarii.
Acum, in plan personal, nu sunt fan Basescu. Dupa alegerile europarlmentare nici nu mai vroiam sa-l mai vad. Dar am crezut mai mult in Basescu decat in Geoana si in PSD.
Daca ma intrebi, presedintele ideal pentru mine ar fi Mugur Isarescu. Eu l-as vota cu cea mai mare convingere. Din pacate insa e prea bun la ceea ce face si nu cred ca am putea gasi o persoana mai competenta pentru functia de guvernator al BCR.