Originally Posted by keepwalking:
preiau si eu o idee interesanta a lui mircea badea.
daca cei din diaspora au votat atat de masiv cu basescu, iar acesta, iata, a castigat alegerile, de ce nu se intorc dumnealor in romania?  ca, vorba aia, a cazut comunismul in romania.
sa se intoarca aici, din oregon, din new york, din canada, din italia.
neeeeee, nu vine nimeni! 
|
Dragul meu Keep,
Eu te-as sfatui sa te gandesti mai mult inainte sa preiei o idee, in special cand vine de la Mircea Badea. Nu de alta, dar exista o categorie de oameni (din care fac parte) pentru care acest personaj reprezinta jurnalistul de ultima speta, respectiv cel care trancane din auzite si din amintiri.
Diaspora a incetat de cativa ani (din fericire) sa reprezinte doar romanii emigrati. Ai idee cati studenti romani sunt in strainatate plectati pentru o perioada delimitata de timp? Ai idee cati oameni sunt plecati din tara cu proiecte temporare?
As presupune ca nu, desi numarul lor este surprinzator de mare.
Ai putea insa sa te gandesti macar la "capsunari" care lucreaza in Italia, Spania, Belgia etc. Multi dintre ei urmeaza sa se intoarca in tara sau au inca o familie de care le pasa. Mi se pare normal ca si ei sa aibe dreptul sa voteze.
Si multi voteaza Basescu pentru ca se pare ca presa din afara judeca ceva mai obiectiv decat presa din Romania, nu vad un dictator in Basescu, dar vad inca influenta lui Iliescu in PSD.