View Single Post
Old 07 Dec 2009, 23:42   #1108
keepwalking
Guru

keepwalking

na, apropo de diaspora, am gasit si un articol foarte profund pe voxpublica.ro, binecunoscut loc al editorialistilor probasescu.

eu cred ca nici la gazeta de perete a filaturii de bumbac din reghin nu gaseai articol mai mobilizator

Aşteptăm diaspora
vezi toate articolele de Doina Doru

07 Dec la 19:58 180 comentarii 4220 vizualizari.

Acum, după ce votul a tranşat cine e preşedintele României pentru următorii 5 ani, cred că toţi cei plecaţi să îşi caute norocul şi prosperitatea în alte ţări ar trebui să vină acasă. Îi aşteaptă locuri de muncă, o legislaţie coerentă, o fiscalitate stabilă, îşi pot construi sau cumpăra o casă, pot deschide o afacere, pot angaja conaţionali şi face din România o ţară mai prosperă. Îi aşteptăm să muncească lângă viitorul guvern ca România să fie mai frumoasă şi recunoscută ca o ţară cu oameni harnici, care fac să le sară norocul din piatră. Îi aşteptăm să ocupe locuri în administraţie, să deschidă firme de construcţii, de servici, mă rog ce au învăţat pe unde sunt în lume.

Îi înţeleg că au fugit de prigoana PSD-istă şi de lipsa de perspectivă. Îi înţeleg că, decât să îl vadă pe Iliescu, au preferat să îşi vadă recunoscute meritele în Italia, Spania, Franţa, Canada, SUA. Dar acum situaţia e certă – preşedinte este Traian Băsescu, aşa că lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel. Îi aşteptăm să vină lângă noi, să îl sprijine pe cel pe care l-au votat, poate tocmai ca să se poată întoarce ŞI ei acasă. Eu aşa aş face. Români din diapora, vă aşteptăm să fiţi alături de noi, să nu lăsaţi să treacă alţi 5 ani în zadar.
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif