View Single Post
Old 07 Dec 2009, 15:26   #1007
Im.Kino
Guru

Im.Kino

Originally Posted by miercuri:
Originally Posted by marius_em:
Originally Posted by miercuri:
Daca vrei iti voi da eu raspunsul. 'O sa' e viitorul popular, in contexte oficiale e recomandabil sa-l eviti.

edit: btw, de abia astept sa inceapa circul pesedeilor cu fraudarea alegerilor. mai devreme era un pesedeu pe Realitatea atat de inversunat incat zicea ca s-a facut turism electoral in diaspora O_O

Ei as!
II veni si cu alta explicatie, dupa ce ti-oi explica ca viitorul popular e altul. Asta e viitorul 2.
E adevarat ca e mai mult folosit in Moldova, dar nu inteleg cu ce deranjeaza. Pare o chestiune ce tine de snobismul lexical al bucurestenilor. Eminescu, care a fost tata lor, s-a nascut la Botosani, si, iata, a impus standardul in limba romana.
Base e fan "o sa".
Im.Kino, daca tin eu bine minte e chiar din Iasi. Eu nu am asa o mare problema cu "o sa"-ul, dar pragmatic vorbind, exprima un grad mai mic de certitudine. Overall e chiar irelevant, mult mai deranjant e "decatul" folosit fara negatie, si Geoana a fost prins de mai multe ori cu asta.

Im.Kino e din Bucuresti, via Dobogea via Moldova - a citizen of the "world", ca sa zic asa.

Problema nu e cu folosirea unui viitor mai putin cult ci exact cu acest urias grad de incertitudine pe care-l implica. Conteaza enorm si CUM zici, nu doar CE zici. Tine de limba, de semantica, de tot ce vreti sau, mai bine zis, de tot ceea ce Geoana si alti pasionati ai limbii de lemn, ai vorbelor goale, nu cunosc.

Decat-ul (mentionat deja de vreo 3 in post-uri, de mi s-a acrit) e cireasa pe tort sau, ca sa fiu in ton, e "decat" cireasa.
Im.Kino is offline   Reply With Quote sendpm.gif