Cassavetes + film = Love
Nu intamplator am facut adunarea din titlu.
Pentru ca susnumitul Cassavetes are faima de a fi spus ca el nu vrea sa vorbeasca in filmele lui despre altceva decat despre iubire si ca aceasta este singura tema pe care o considera demna de a fi analizata, discutata, abordata si pusa pe pelicula.
A woman under the influence.
Cu Peter Falk aka Colombo si cu Gena Rowlands, sotia lui John Cassavetes. Filmat in casa cuplului Cassavetes / Rowlands, filmul te aduce pe tine under the influence. Povestea unui cuplu - el muncitor, ea casnica insa accentul cade mai ales pe ea, o femeie foarte anxioasa, cu apucaturi ciudate, o lunatica la care oamenii se uita ciudat insa pe care sotul ei o adora, chiar si atunci cand ajunge la limitele exasperarii. O femeie extrem de creativa insa anxioasa pana la colaps nervos. O iubire puternica ce reuseste sa mearga dincolo de limitele bolii.
Filmul are si haz, nu zic nu, pentru ca ea are un mod foarte special de a se enerva, de a se schimonosi si de a se purta cu cei din jur. Must see.
Gena Rowlands, nici nu intelegi cum dumnezeu poate sa joace un rol atat de complicat, atat de instabil, de schimbator reusind sa-si pastreze coerenta, sa te emotioneze dar sa te si distreze, si nu doar asa, tangential, ci efectiv: iti vine pe rand sa razi , sa plangi si sa-ti ridici tot felul de intrebari.
Alte filme de Cassavetes nu am vazut ce rusine mi-e.
Last edited by illotempore2002 : 02 Dec 2009 at 12:51.
|