View Single Post
Old 25 Nov 2009, 20:47   #323
cremaxx
Banned

cremaxx

Originally Posted by Windom:
Originally Posted by Pitbull:
Stä în firea lucrurilor - dar e nevoie de timp, de experientä de viatä, de o culturä solidä, de inteligentä, capacitate de analizä, putere de sintezä (si încä atâtea altele), pentru a întelege.
(Desigur, cu exceptia "celor säraci cu duhul", care o acceptä automat, din släbiciune; e la fel de valabilä si pentru ei, fiindcä mai mult nu pot.)

Mi se pare extrem de paradoxal. Cu cit ai o cultura mai solida, cu cit esti mai inteligent, cu cit vezi lucrurile mai rational, cu atit te indepartezi mai mult de credinta, nu? Ceea ce numim noi "credinta" nu cumva e ceva mult mai pragmatic decit ceea ce ne place noua sa ne imaginam? Adica, daca cineva sa zicem ca s-a vindecat miraculos "prin credinta", nu a folosit cam aceeasi metoda ca cel care ia Tic Tac crezind ca e leacul de care are nevoie si chiar se vindeca? Psihicul uman are intr-adevar puteri nebanuite... Dar explicabile pe cale rationala pina la urma...

Eu nu cred ca e asa.Cu cit ai o cultura mai solida, cu cit esti mai inteligent, cu cit vezi lucrurile mai rational, sti mai mult despre credinta,religie,ce inseamna ea cu adevarat!
Asta nu inseamna ca nu vei mai crede in BINE si ca trebuie sa nu te mai feresi de RAU.
cremaxx is offline   Reply With Quote sendpm.gif