Bogie, spune-mi de unde ai venit cu cifrele astea ca sa inteleg ce si cum trebuie sa iti argumentez.
Ar trebui sa discutam si despre notiunea de "romani din basarabia". Problema e foarte nuantata. Daca prin acei 75% romani tu consideri populatia cu nume romanesc sau vorbitorii de limba romana sau e vorba de rezultate de recensamant, problema se nuantzeaza, dupa caz.
Daca ai gasit pe wiki faptul ca statul moldav contine 76% moldoveni (adica aceia care vb limba "moldoveneasca") si tu ai ajuns de aici la concluzia ca sunt romani, nu pot decat sa cred ca ai o parere un pic naiva. Eu cred ca multi oameni care au origini romanesti si s-au declarat "moldoveni" sunt demult rusificati, rusofoni si voteaza constant cu comunistii lui voronin, unii din ei avand sentimente romanofobe. Altfel cu greu s-ar explica rezultatele alegerilor din ultimii ani. Aceia sunt romanii pe care ii incluzi tu in cei 75%?
Last edited by Floydman : 25 Nov 2009 at 12:56.
|