View Single Post
Old 23 Nov 2009, 17:10   #195
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Originally Posted by Pitbull:
Stiu toate astea, dar insist în rugämintea mea, fiindcä am observat concret acel rezultat, si nu m-a fäcut deloc sä mä simt bine.
Ce-ar fi ca aceste concluzii sä le pästrezi în mare parte pentru tine, si sä le explicitezi numai atunci când consideri cä au sanse concrete de a ajuta? Cä altfel, dacä efectul nu e altul decât ca oamenii din jur, în loc sä le asimileze cu folos, vor zice numai: "Bä, da' proastä-i asta!", ce-ai rezolvat? Ei nu progreseazä, tu încasezi opinii jignitoare, nimeni nu câstigä nimic.
- dacă aş ţine numai pentru mine aş fi oarecum ipocrită,
- nu vreau să ajut, unde ştiu că nu am pe cine. un om la care ţin foarte mult are o vorbă de genul ăsta "nu-i spune unui prost unde greşeşte, că s-ar putea să se deştepte, şi să nu-ţi reunoască meritele ever",
- pentru mine contează în general numai părerea celor pe care-i preţuiesc, ei sunt singurii pe care vreau şi încerc să-i ajut. îmi place să cred că au fost dăţi în care am şi reuşit,
- e cred că oamenii inteligenţi învaţă din orice,
- e drept că m-ar durea un picuţ dacă m-ar jigni cei pe care-i preţuiesc, dar mai mult m-ar pune pe gânduri,
- nu totul în viaţă este despre câştig sau pierdere, mai sunt şi momente în care vrei să fii tu însuţi, în care spui ce crezi şi ce simţi fără a calcula ce-ai de câştigat spunând minciuni decente,
- eu una am considerat întotdeauna adevărul spus în faţă, un privilegeiu, şi am încercat să stau cât mai departe de lingăi şi/sau yes-men-i,
- no, asta sunt, mă placi cum sunt, după ce ai încercat să mă înţelegi, sau nu, mie chiar nu-mi pasă. să fiu plăcută NUMAI pentru ceea ce spun e ultimul lucru pe care mi l-aş dori. să mai şi mint pentru asta e inadmisibil! nimeni nu e perfect în ochii celorlaţi. eu cred că nevoia de schimbare trebuie să o simţi tu însuţi, nu să ţi se impună din afară, şi mai cred că fffff puţini dintre noi o simt, şi că fiecare se consideră, aşa cum de altfel este şi firesc, perfect în felul lui,
- no asta e, şi asta sunt. m-aş simţi extrem de vexată dacă aş părea mai bună, mai deşteaptă, mai cultă, mai respectuoasă decât sunt. eu una mă plac aşa cum sunt, şi dacă ar fi să schimb ceva m-aş face doar muuuult mai înceată-n toate şi un pic mai... răbdătoare. atât.

aaaa... şi încă ceva: e extrem de dificil, dar totodată nobil (=profund uman) să vrei să înţelegi pe cineva, foarte puţini dintre noi suntem conştienţi că nu suntem singuri pe planetă, că există alte fiinţe care gândesc, simt, suferă, iubesc şi speră asemenea nouă.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif