Sarbatori Importate
Avem si noi doua astfel de importuri americane(daca mai sunt va las pe voi sa le prezentati):
Prima este Ziua Indragostitilor un kitsch veritabil pe care il suport cu greu pe 14 februarie.
Si pe 31 octombrie Halloween o alta pastisa de prost gust.
Personal nu suport Ziua Indragostitilor si nici Halloween,dar ca un mare amator de horror(in orice forma de exprimare,nu neaparat cinematografica) as fi usor de pacalit,deci principiile mi-ar fi puse la indoiala.Insa am ales sa ignor pentru gandindu-ma totusi ca Halloweenului nu i se face reclama excesiva in Romania.
Niciodata nu am inteles de ce avem nevoie de astfel de importuri si la ce ne sunt utile(ii exclud aici pe comercianti care au ceva de castigat) in special din punct de vedere al culturii si folclorului nostru.
Avem Dragobetele care chiar au o semnificatie arhaica si frumoasa in raport cu ceea ce ne caracterizeaza si pe care as fi dispus sa o sarbatoresc.
Ceva asemanator Halloweenului nu stiu daca exista la noi(ceva traditional),dar exista in cultura si folclorul nostru o gama larga de povesti,povestiri,cantece ce ar putea fi excelent exploatate intr-un mod horror si terifiant.
Voi ce credeti despre aceste sarbatori?
|