View Single Post
Old 27 Oct 2009, 23:22   #1
E.Floares
Guru

E.Floares

Send a message via Yahoo to E.Floares
"Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans"

Multumesc Werner Herzog!

Ii multumesc pentru ca printr-unul din filmele sale mi-a facilitat intrarea la facultatea de regie de anul asta, in mod indirect, bineinteles. Este vorba de Fitzcarraldo (1982), un film despre Brian Sweeney Fitzgerald, un barbat extrem de determinat sa construiasca o opera in mijlocul junglei peruviene.
Ii multumesc inca o data, ca a reusit sa-l ajute pe Nicolas Cage sa-si recastige titlul de actor.
Marturisesc ca nu am vazut filmul din '92, care l-a avut in distributie pe Harvey Keitel, dar nici nu mai simt nevoia, acum, cand Herzog m-a tinut in scaun nemiscat timp de doua ore.
Nu e vorba despre un film cu impuscaturi, droguri si politisti corupti, cu toate ca are in componenta toate aceste elemente, ci de modul in care acestea sunt combinate. Da, are cateva elemente care au devenit aproape clisee pentru filmele de actiune, cum ar fi "tatal, care a fost politist exemplar de bun si care acum isi ineaca amarul in bautura" sau "politistul bun, care devine corupt" sau "iubita politistului care este prostituata", dar aici toate lucrurile sunt prezentate foarte profund. La fel ca in majoritatea filmelor regizorului, ne este prezentat lipsit de superficialitate, si preserat cu situatii comice (vedeti secventele in care apar diferite animale exotice), comportamentul oamenilor extrem de determinati sa-si atinga scopul, care sunt pusi in situatii neprevazute.

Atat zic, nu prea mult, ca mai e o saptamana pana apare si nu vreau sa va umplu de spoilere.

Merita vazut, atat pentru felul in care este spusa povestea acestui politist pacatos (ceva ma face sa cred ca titlul e un pleonasm...) cat si revenirea lui Cage, provocata de maestrul Werner Herzog.
Astept cu nerabdare revederea lui precum si sequel-ul!

Last edited by E.Floares : 27 Oct 2009 at 23:27.
E.Floares is offline   Reply With Quote sendpm.gif