Thread: "Antichrist"
View Single Post
Old 03 Oct 2009, 12:18   #42
moltisanti88
Guru

moltisanti88

In sfarsit am apucat si eu sa vad filmul. Pentru mine e cel mai bun din acest an. Absolut genial, desi recunosc ca mai trebuie sa-l mai vad de cateva ori ca sa-l inteleg in intregime.

@Illo :

In legatura cu scena aia. Dupa parerea mea, sunt doua posibilitati: ea fie e posedata, fie sufera de o grava problema psihologica. Nu e vorba despre incapacitatea ei de a renunta la placerea fizica, asta e o constatare de suprafata, parerea mea e ca aceasta scena are radacini mult mai adanci. Probabil ca la nivel de subconstient ea doreste sa provoace suferinta celor din jurul ei. La urma urmei, ea il vede pe copil mai devreme, il vede cum se urca pe scaun si cum inlatura de pe masa cele 3 statuete, teoretic ar fi avut timp sa-l opreasca. Dar nu o face, nu-i asa? Eu zic ca ea, intr-un fel, chiar isi doreste ca baiatul ei sa moara (asta apropo de "the evil nature of women"). Tot in sprijinul acestei afirmatii vine si rezultatul autopsiei si pozele care arata cum ea isi "mutila" copilul.

Apropo, la autopsie nu s-a descoperit ca avea un os mai mare decat celalalt, ci s-a descoperit ca el avea o deformare a picioareleor, asta datorita faptului ca mama lui mereu ii punea ghetuĊ£ele invers. (spun si eu mereu, judecand dupa pozele alea). La asta m-am referit eu cand am zis ca isi mutila copilul. Deci nu putea fi vorba de o chestie constienta, atata vreme cat pretinde ca isi iubeste copilul, ci mai degraba o chestie ce provine din subconstient (sau inconstient). Si, again, revin la cele doua posibilitati.
moltisanti88 is offline   Reply With Quote sendpm.gif