View Single Post
Old 01 Oct 2009, 12:30   #62
victor
Guru

victor

Originally Posted by Dragomara:
în opinia mea lucrurile merg atât de râu şi pentru că eu, şi tu, şi el, şi ei stau la margine de forum, cartier, bar, birou etc şi doar comentează ceea ce se pricep alţii să facă, atât cât/ cum îi duce pe ei mintea. din nefericire ţara asta sunt şi eu, şi tu, şi restul.

cred că provocarea care poate da un sens vieţii, oricărei vieţi este să încerci să schimbi ceva, să-ţi faci propria istorie, din moment ce nu poţi, şi nu ai cum să o accepţi pe-a celorlalţi.

cum ?

singurul mod in care poti sa intervii este la vot. si oricat de corect ar fi votul tau exista o gramada
de alti votanti care vor vota diferit de tine. desigur pentru ca si ei cred ca votul lor e corect. problema este de ce in partide apar la suprafata numai persoane care dezamagesc. nu au altceva ? recent am vazut ca si tinerii propusi sunt dezamagitori. au fost niste experimente cu intelectuali si nici asta nu a dus la nimic bun. in plus traim o era a informaticii si a intoxicarii prin presa in care ti se dau informatii ca sa gandesti asa cum vor ei. si astfel se ajunge ca sa iti para bun cineva care inainte sa fie vopsit prin media nici nu ti-ar fi trecut prin cap sa il votezi. situatia e "complexa" cum a zis .....

cati oameni pot spune cu adevarat ca nu sunt in nici o tabara si pot digera la rece orice eveniment astfel incat sa gaseasca ce e bun si ce e rau la fiecare din politicieni ? cati oameni nu pleaca cu idei preconcepute si astfel atunci cand preferatul lor face cate o boacana dar printr-o aparitie televizata bine conceputa, un discurs solid, apel la ratiune,...bla, bla, bla ii face sa creda ca de fapt opozantul lui a gresit ? sau la fix apare o alta problema cu impact mediatic care acopera prostia facuta ? cati oameni care tin cu X recunosc ca si acesta greseste sau ca Y face si el totusi lucruri bune ? de la "moarte intelectualilor" am fost divizati pe veci. nu vom putea vedea binele la cei care nu gandesc ca noi asa cum nu vom vedea raul in preferatii nostrii.in plus suntem inca sub influenta comunismului si mai si aplaudam si asa din inertie.

imi aduc aminte de o faza imediat dupa "revolutie" mihai stanescu era invitat la o emisiune de victor ionescu si este intrebat ce o sa faca acum ca nu mai e ceausescu, pe cine o sa critice el ? raspunsul l-a lasat cu gura cascata pe ionescu : dar ce credeti ca iliescu nu va face greseli ? logica lui mihai stanescu care a inteles ca toti sunt oameni iar omul este destinat greselii l-a pierdut pe ionescu care inlocuise deja un tatuc cu altul.

din pacate marea majoritate a politicienilor de acum considera ca ei nu fac greseli niciodata. probabil e primul lucru pe care il inveti cand intri in politica, de gresit greseste numai opozantul tau. oricat de mare ar fi gresala ta de fapt esti lucrat de ceilalti. si dupa cum spuneam recentele evenimente ne arata ca si tinerii au in singe nesimtirea. desigur ma refeream la ceilalti nu la ai nostrii....

Last edited by victor : 01 Oct 2009 at 12:32.
victor is offline   Reply With Quote sendpm.gif