Originally Posted by keepwalking:
@mono,
in conditiile in care scopul principal al unui festival este de a (re)aduce publicul in cinematografe, raman la parerea ca a difuza spoturi de promovare cu indivizi care vad filmele acasa sau la serviciu e un lucru foarte nepotrivit.
cat despre subtitrare, iar m-ai starnit
la Amintiri din Epoca de Aur subtitrarea in engleza era decalata rau de tot, iar cateva minute bune nici nu a mai aparut pe ecran.
|
In conditiile in care pentru oamenii ce se uitau la DVD (deci ceva cumparat, nicidecum vorba ca ar fi ceva piratat) inca nu a inceput festivalul ci are sa inceapa mi se pare extrem de potrivit sa fie spoturi ce au legatura cu evenimentele de inaine de a incepe festivalul. De unde si replica finala "el/ei nu este/sunt invitat/i". E logic si exact asta se promoveaza...mersul la cinema.
La Amintiri din Epoca de Aur iarasi am o explicatie. Cei cu subtitrarea (nu au avut nevoie de mine la Epoca de Aur) se aflau in camera de proiectie si, asa cum mi-a fost relatat a doua zi, nu se auzea decat zgomotul produs de proiector. In rest, camera e pretty much antifonata si se aude foarte slab sunetul daca in cinema e foarte loud. De atunci au pus laptopul cu traducerea in sala impreuna cu dvd-playere, betacamuri, dvcamuri si altele, pe ultimul rand
Daca mai sunt alte intrebari eu sunt dispus sa le ofer alte raspunsuri
Si data viitoare fa un semn spre tipul cu traducerea sa stie si eu care esti...asta daca vrei.