Ai dreptate la faza cu ironiile ieftine, dar eu chiar asa vad Biblia. Si stiu si cativa credinciosi care o vad la fel sau vad doar o anumita parte din ea ca o realitate. Pentru aceia respectul meu e mult mai mare decat pentru cei care urmeaza orbeste... o carte pana la urma. De asemnea respectul meu e crescut pentru cei care cred in Dumnezeu pentru ca simt ceva decat pentru cei care se chinuie sa creada doar pentru a fi in rand cu majoritatea societatii din care fac parte sau pentru ca "asa e bine". Ma intreb cati dintre "credinciosi" ar mai fi credinciosi daca s-ar rupe orice legatura fizica intre "dovezile" care atesta existenta lui Dumnezeu si lumea propriu-zisa? Cati oameni ar mai crede in Dumnezeu daca nu ar sti nimic de existenta sa? Si mie mi-a fost utila cand am fost copil, nu ca as fi citit-o de la un capat la altul, dar persoanele credincioase cu care am intrat in contact mi-au conturat intr-o anumita masura personalitatea pe care o am acum si tare ma bucur ca au facut-o. In concluzie e utila Biblia, acum depinde de fiecare cum o priveste. Sa crezi ca tot ce s-a intamplat in Biblie e real e oarecum egal cu a crede in orice alta carte fantasy. Doar pentru ca e implicat numele lui Dumnezeu o face reala? Nu ar trebui sa credem si ce e scris in Legendele Olimpului de exemplu?
|