View Single Post
Old 17 Sep 2009, 09:51   #145
keepwalking
Guru

keepwalking

chestia aia de sus, pe care am preluat-o de pe blogul lui teodorovici, mi-a adus aminte de o manipulare careia i-am cazut si eu victima, tot pe "vremea de aur"...cred ca aveam 14-15 ani.

sunt sigur ca va mai aduceti aminte de telejurnalele in care George Marinescu (cel cu "mea culpa" facuta in zilele revolutiei) sau Petre Popescu (cel care a anuntat executarea Ceausestilor la ceas de noapte), obisnuitii crainici ai tvr-ului de atunci, citeau interminabile liste de ceapeuri care raportau fabuloase depasiri de recolte la hectar.
repetarea zilnica a acestor realizari triumfaliste a avut un efect ciudat asupra mea.
parca ma simteam si eu cuprins de un avant patriotic, doream ca cifrele raportate sa fie si mai mari, tot mai mari.
devenisem ingrijorat de posibilitatea ca recolta sa nu poata fi stransa la timp din cauza ploilor.
vedeam camioane care treceau prin oras incarcate cu grau si ma bucuram, gandind ca un activist: "Asa, baieti, duceti recolta in siloz cat mai repede, cat mai mult, sa nu se strice vremea si sa ramana graul pe camp".
da, asupra mea reusise manipularea.
fusesem atras in iluzoria senzatie ca, cu cat va fi mai mult grau in hambare, cu atat va fi mai multa paine alba pe masa romanului.
era o chestie similara cu "Tarii cat mai mult carbune"...
mai mult pentru noi, pentru tara, pentru bunastarea noastra.
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif