View Single Post
Old 14 Sep 2009, 12:05   #9
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Lelouche:
Pitbull sincer, imi place arta ta narativa, ba chiar te invidiez pentru discursul cinematografic responsabil. Poate cindva o sa ai timp sa-mi povestesti cum ai "cistigat" acest dar.
Multumesc... Si da, bine zici, am câstigat acest dar, meritul meu e minim. Posibil sä fi contat ereditatea (cärturari ardeleni - familia mea de la patlusopt în camelä!), cu sigurantä exercitiul constant încä din copilärie, dar laurii le revin urmätorilor:
- Radu Cosasu, care în anii '77-79 îmi publica fragmente de cronici la pagina spectatorilor a revistei "Cinema", prilej cu care îmi fäcea fel de fel de observatii clare, concrete, punctuale.
- Lucian Bratu, care în aceeasi perioadä mä medita pentru admiterea la regie, si ne instruia pe toti nemilos în scrisul analizelor de film, el insistând pe simplitate, claritate, corectitudine, rigoare.
- Cenaclurile Solaris si Prospectart (1986-91), sub conducerea lui C.T.P. si a lui Mihai Grämescu; experienta interactivä de-acolo, dezbaterile färä menajamente, au jucat cel mai mare rol în maturizarea stilului meu, atât în proza de fictiune cât si în eseu.
- Unii redactori de editurä, care-mi cizelau traducerile, de-atunci încoace.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif