View Single Post
Old 12 Sep 2009, 13:15   #1
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Quentin Tarantino

Incercand sa caut un topic in care sa se discute numai despre Tarantino si in acelasi timp asupra intregii sale filmografii, am observat ca nu exista un astfel de topic. Ori e pentru un film anume, ori e pentru o comparatie cu alti regizori, ori e pentru o colaborare, dar nici unul nu e ceea ce ar putea fi un topic complet pentru Tarantino si, sa fim seriosi, merita asa ceva. Daca nu sunteti de aceeasi parere presupun ca il puteti inchide...

Initial am cautat topicul pentru a posta lista cu cele 20 de filme favorite ale lui Tarantino, facute de cand a devenit el regizor, adica din 1992 pana in prezent. Nu ca ar fi cine stie ce lista de filme, pe alocuri mi se par chiar amuzante alegerile sale, dar cred ca e interesanta o astfel de lista.

Cele 20 de filme ar fi:

“Battle Royale” (Kinji Fukasaku, 2000)
“Anything Else?” (Woody Allen, 2003)
“Audition” (Takashi Miike, 1999)
“The Blade” (Tsui Hark, 1995)
“Boogie Nights” (Paul Thomas Anderson, 1997)
“Dazed and Confused” (Richard Linklater, 1993)
“Dogville” (Lars von Trier, 2003)
“Fight Club” (David Fincher, 1999)
“Friday” (F. Gary Gray, 1995)
“The Host” (Bong Joon-ho, 2006)
“The Insider” (Michael Mann, 1999)
“Joint Security Area” (Park Chan-wook, 2000)
“Lost in Translation” (Sophia Coppola, 2003)
“The Matrix” (Andy Wachowski, Larry Wachowski, 1999)
“Memories of Murder” (Bong Joon-ho, 2003)
“Supercop” (Stanley Tong, 1992)
“Shaun of the Dead” (Edgar Wright, 2004)
“Speed” (Jan De Bont, 1994)
“Team America: World Police” (Trey Parker, 2004)
“Unbreakable” (M/ Night Shyamalan, 2000)

Pe primul loc in topul sau e si singurul film pe care si-ar fi dorit sa-l fi regizat chiar el, Battle Royale, restul fiind doar in ordine alfabetica.

Link catre interviu.

Cat pentru topic, momentan cred ca s-ar putea discuta si pe baza acestei liste, dar nu vreau ca asta sa devina permanent subiectul topicului. Dupa cum spuneam la inceput, l-am creat pentru a discuta despre Tarantino si aici ma refer in primul rand la filmografia proprie.

Last edited by Liviu- : 22 Nov 2009 at 23:40.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif