Thread: "District 9"
View Single Post
Old 11 Sep 2009, 22:17   #22
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
@Dragomare, buticut, Liviu-

Pai tocmai asta vroiam sa subliniez. Voi habar n-aveti cum se comporta de fapt un extraterestru, nici eu de altfel, nu stiu pe cineva care ar stii, dar automat credeti ca se comporta uman, ca are sentimente, ca vorbesc...probabil din cauza ca credeti ca ei seamana cu noi cand in realitate ar putea fi total diferiti de cum e preconceptia noastra despre ei.

Cliseul suprem nu e ca vin sa puna stapanire pe pamant pentru ca asta face omul de mii de ani! Cucereste tot ce poate si ia si sclavi, asa cum ar face si cliseicul extraterestru malefic ce vine si cucereste pamantul prin violenta si teroare...exact cum a facut si Hitler si Alexandru cel Mare si altii.

Dar ce vroiam sa subliniez e ca si asta e un cliseu, aici e folosit bine, fara exagerari si/sau alte clisee ce ies prea mult in evidenta si jignesc inteligente. Dragomara, tocmai ai raspuns tu ca ei singuri si-au facut propriul cliseu. Desi de fiecare data extraterestrul arata diferit, intotdeauna gandeste superior omeneste si intotdeauna il intelegem desi la cat de avansati ar fi (venind de pe alte lumi cu nava spatiala) ar fi imposibil in realitate. Singurul exemplu care imi vine in cap de un extraterestru care nu se comporta uman si gandeste ca un extraterestru perfect e monolitul din Odiseea Spatiala. No bullshit. Aceasta ne gaseste slabiciunea si ne-o exploataza pentru a ne termina. Si in plus, nu ii intelegem actiunile...desi multi cred ca le inteleg

Liviu, daca ai crede in evolutie cred ca ti-ar fi logic ca ne tragem toti din aceeasi creatura la un moment dat (toti de pe planeta asta)...ii consider uman pentru ca sunt violenti, pentru ca isi apara teritoriul, la fel ca omul, nu ca animalul, vorbeste (in stilul propriu), cuvintele sale pot fi traduse. In apartheid oamenii se comportau la fel, erau violenti, nu doreau sa faca ce spune "omul", nu intru in detalii pentru ca nu le stiu. Ideea e ca daca inlocuiesti omul cu creaturile totul pare la fel de plauzibil.

Vreau sa fiu inteleg, mi-a placut filmul, m-a distrat, ca un blockbuster non-american dar care se vrea american, dar IN NICI UN CAZ nu e o revelatie.

M0n0's blog

Last edited by M0n0 : 11 Sep 2009 at 22:20.
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif