Thread: "Francesca"
View Single Post
Old 10 Sep 2009, 18:32   #9
Deleted
Guru

Deleted

Se prea poate,

Originally Posted by ricutza:
Chiar au o problema legata de multimea de romani/rromi care se duce acolo sa lucreze la negru. Deci nu e cazul sa le bagam pe gat la cel mai important festival al lor, un film care vorbeste exact despre asta si care ii ataca si direct. Bine, sa zicem ca nu e bagat tocmai pe gat pentru ca filmul a fost pana la urma selectat tot de ei. Ii inteleg insa ca au o problema cu filmul si inteleg ca isi doresc sa-l cenzureze (actiune care pana la urma ii protejeaza si pe romanii care lucreaza acolo; s-a vazut deja ca italienii pot avea reactii super violente fata de problema asta, nu e cazul sa mai fie inflamati si de diverse replici din filme).

dar „Francesca” e arestată doar în Veneţia!
Aşa că nu putem vorbi de o „cenzură a italienilor” câtă vreme filmul e încă departe de mâna/ochiul Comisiei abilitate („de cenzură”). Iar ăia ce-or să zică?

Gianpiero Tulelli, responsabilul Biroului de Revizie Cinematografică a Ministerului italian al Culturii: „Lucrez de 20 de ani pentru Comisia de cenzură, dar nu am mai auzit niciodată ca o peliculă să fie interzisă din cauza afirmaţiilor făcute de personajele din film”.
„Nu este exclus ca aceasta să fie şi o strategie de marketing. Probabil, polemica se va încheia înainte ca pelicula să ajungă la noi”.

Sursa: http://www.adevarul.it/stiri/actuali...ului-francesca

Apropo de producţia de „cenzură” la hectar, wiki ne dă o listă a filmelor cenzurate unde îi găsim şi pe italieni (mai răruţ): Although there is a censorship board run by the government and in which one member is drawn from the Roman Catholic Church, very few movies are not certified for release.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_banned_films#Italy

Recitind „la rece” toate postările astea – îmi este tot mai clar că de fapt CENZURA m-a stârnit, şi nu atât soarta „Francescăi” (despre care înclin să cred că o să ruleze mersi bine şi în Italia, şi la noi).

Un cuvânt încărcat de duhoarea trecutului, un cuvânt-simbol a cărui încărcătură afectivă te poate mobiliza … eu să-l ţin de slogan publicitar?

În fine, ce părere să ai despre un film pe care nu l-ai văzut, niciuna!
Şi dacă e să-i ascult pe EI vorbind despre noi după ce l-au vizionat, o să-mi pice şi mai greu, tot întrebându-mă: oare nu-i cazul să mai închidem din rănile trecutului, nu de alta, dar riscăm să n-avem suficientă carne pentru alea noi: discriminare, ură, dezbinare, resemnare, pasivitate… completaţi voi.

Ăsta de-abia socotesc că-i un motiv valabil ca să doreşti să-i fii spectator.

ok, nu mai scriu

Last edited by Deleted : 10 Sep 2009 at 18:36.
Deleted is offline   Reply With Quote sendpm.gif