Originally Posted by Judex:
Da! Toti cei care sustin sau simpatizeaza clubul Dinamo, sufera de un sever complex de inferioritate fata de Steaua. Nu este vorba de "suferinta" celui de pe locul doi, care se manifesta oriunde in lume, la dinamovisti acest complex de inferioritate este mult mai acut si nu se manifesta doar la suporteri ci si in structurile de conducere. De unde provine? Un scurt istoric: atat Steaua cat si Dinamo sunt consecinta fireasca a instaurarii regimului comunist in Romania, care oriunde a ajuns la putere a infiintat echipe ale armatei si internelor: securitate si militie. Nenorocirea nu a venit de aici, ci de la desfiintarea celorlalte cluburi, cu exceptia CFR-Rapid, considerata si de conducere si de microbistii vremii drept echipa comunista. Pe masura ce si-au consolidat puterea comunistii au facut abuzuri din ce in ce mai mari. Peste tot, in toate sferele, in toata societatea. In sport. In fotbal.Lupta pentru putere intre interne si armata s-a terminat peste tot in tarile comuniste cu victoria structurilor securisto-militienesti. Romania nu a facut exceptie, ba dimpotriva, la noi securitatea si militia controlau tot. Si in fotbal a fost la fel. Abuzurile s-au inmultit odata cu trecerea anilor iar SECURITATEA-MILITIA-DINAMO si-au batut joc de soarta cariera si dragostea fata de fotbal si de sport in general a tuturor celor implicati.
DE AICI PROVINE COMPLEXUL DE INFERIORITATE AL DINAMOVISTILOR, DE LA FAPTUL CA AU AVUT TOATA PUTEREA, S-AU FOLOSIT DE TOATE MIJLOACELE MURDARE ALE DICTATURII, DAR AU RAMAS MEREU PE LOCUL DOI.
(c) Gica Chioru
|
o fi la altii. eu tin cu Dinamo fara sa am nici un complex. nu urasc clubul Steaua si nici nu l-am urat vreodata, pt ca sportul e normal sa aiba rivalitati dar nu dusmanii. Tin cu Dinamo, nu pt am ceva cu Steaua ci din motive legate de trecut si anturaj, fix cum un fan care a copilarit in cartierul Chelsea din Londra tine cu Chelsea si nu cu Arsenal sau cum un tip din Roma care a trait printre fanii AS Roma tine cu AS Roma si nu cu Lazio.
de fiecare data cand juca in cupele europene am tinut cu Steaua, pt ca sunt romani, si sunt un club respectabil. deci in cazul meu nu vad de ce ai aduce in discutie complexele.
mai e ceva defect in rationamentul tau. pana in momentul accederii in finala CCE (semifinala castigata cu Anderlecht) Steaua a avut un palmares international inferior lui Dinamo. Or comunismul dura deja de vreo 40 de ani in Romania. Pana la acel moment, despre ce complex vorbesti exact, eu nu inteleg pt ca nu are logica. Nici palmaresul intern al Stelei nu prea cred ca era superior la nivelul acelui an> Daca ma insel, oricum, ai inteles ideea.
in alta ordine de idei: meciul cu Franta a avut un rezultat bun cu un joc modest, in limita posibilitatilor noastre de la acest moment (fara Mutu nu reprezentam aproape nimic in atac, cu o echipa de calibru in fatza).
Surdu a avut in bocanc un gol care ii putea schimba radical cariera, ocazie cu care te intalnesti rar in viata de fotbalist. (exact ca Bratu in Anderlecht - Rapid sau in Danemarca-Romania). A ratat, ca si in exemplele mentionate.
partidele urmatoare gasesc ca sunt deosebit de importante pentru calificarea la euro 2012, unde va conta enorm daca nimerim in urna a 3-a valorica sau in a 2-a, in functie de coeficientul pe care ni-l facem.